vineri, mai 20, 2022

Cheagurile de sânge prezintă seturi diferite de riscuri în funcție de locul în care se formează în organism, dar caracterul letal crește pe măsură ce încep să se miște. Prin urmare, este esențial să abordați boala în stadiile inițiale, când cheagurile pot fi încă dizolvate cu o injecție. Organismele de sănătate susțin că patru modificări subtile de culoare ale picioarelor nu trebuie ignorate.

Te-ar mai interesa: Mușcătura de căpușă. Când este cazul să ne îngrijo...

Coagularea sângelui este un mecanism de salvare care permite tăieturile să se cicatrizeze. Ocazional, totuși, acest proces este declanșat în interiorul unei vene, unde împiedică fluxul sanguin. Condiția a intrat în atenție la începutul acestei luni, după ce cercetătorii au confirmat asocierea acesteia cu coronavirus. Pe măsură ce un cheag de sânge se blochează adânc în vene, picioarele pot căpăta o nuanță albastră, violetă sau roșie.

Există două tipuri de cheaguri de sânge și fiecare are propriul său set de riscuri.

Cheagurile de sânge de embolă rămân staționare, blocând fluxul de sânge într-o venă, în timp ce cheagurile de trombus se desprind și călătoresc în alte părți ale corpului.

Te-ar mai interesa: După 16 ani, fetele nu mai au nevoie de permisiune...

Ambele afecțiuni sunt înțelese ca rezultat al daunelor suferite de intervenții chirurgicale, traume sau inflamații.

Simptomele cheagurilor de sânge care s-au format adânc în vene sunt adesea concentrate la nivelul picioarelor.

Acest lucru poate provoca schimbări subtile de culoare a membrului pe măsură ce fluxul de sânge se oprește.

Platforma de sănătate Blood Clot Recovery, explică că „schimbările de culoare a pielii, cum ar fi  o culoare pală, roșu, albastru sau violet”, pot indica tromboza venoasă profundă.

Te-ar mai interesa: Radiografia la rece a unei realități dure: pandemi...

Pe măsură ce brațele sau picioarele capătă o nuanță roșie sau albastră, pot apărea și mâncărimi, adaugă WebMD.

Pe măsură ce un cheag părăsește picioarele și începe să se deplaseze către plămâni, pacienții pot avea dificultăți de respirație și o tuse puternică.

Acest lucru se întâmplă pe măsură ce fluxul de sânge prin plămâni scade dramatic, ceea ce, la rândul său, reduce cantitatea de sânge care curge către organele învecinate.

Te-ar mai interesa: Dr. Florin Bloj: „Tromboza venoasă profundă se tra...

Ocazional, pacienții pot tusi sânge sau pot avea dureri în piept și amețeli, toate acestea justificând o vizită la departamentul de urgență.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private