Sari la conținut

CHEIA SUCCESULUI ÎN DORMITOR: Sex în funcţie de simţul dominant!

Cercetătorii au ajuns la concluzia că orice cuplu poate crea “căldura” sexuală învățând care este simțul la care partenerul este cel mai sensibil: vedere, auz sau atingere.

Regula „Fa partenerului ce iti place si tie” nu mai e de aur

„Suntem obișnuiți să aplicăm regula de aur a sexului: fă-i partenerului ceea ce îți place să ți se facă ție – ceea ce nu ne duce nicăieri”, susține psihiatrul Susan Ranko, autoarea cărții “Hormonii dorinței”.

O abordare mai nouă a vieții sexuale susține ideea că fiecare dintre noi avem un simț predominant: vizual, auditiv sau tactic. „Atunci când veți descoperi simțul dominant al partenerului, viața dvs sexuală va deveni de nerecunoscut. Interesul față de sine renaște: dă-i ceea ce are nevoie și viceversa și sexul va fi <<înălțător>> pentru amândoi”, susține sexologul Lonnie Barbach.

Citeste si:

Pentru a afla care este simțul care vă domină investigați-vă reciproc, având în minte ideea că suntem creaturi complexe. Unele persoane reacționează mai puternic la simțul lor dominant decât altele, iar alții își folosesc în mod egal toate cele trei simțuri. „Dacă vi se pare că aveți alte preferințe decât partenerul dvs., nu disperați – diferența dintre voi este probabil complementară, și este unul dintre motivele pentru care vă simțiți atrași unul de altul”, este de părere Steve Andreas, specialist în neurolingvistică, care mai spune că “acele cupluri inteligente își dau seama că nimic nu este greșit în modul lor de a fi, indiferent de simțurile predominate pe care le descoperă. Ei sunt doar diferiți. Cel căruia nu-i place să asculte poate învață să vorbească, iar celui care nu-i place să vadă poată învăța cum să atingă”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.