luni, septembrie 27, 2021

Termenul de chimioterapia verde vine de la tratamentul bazat pe legume verzi, în special broccoli. Cercetătorii au descoperit un tratament pe bază de capsule cu semințe de broccoli care previne cancerul

bucal, la gât sau creier.

Varza, conopida și broccoli conțin o mare cantitate de sulforafan, un compus fitochimic care distruge bacterii, potrivit Mediafax. Noi teste de laborator au demonstrat că extractul de germeni din broccoli poate proteja șoarecii în fața cancerului bucal, astfel oamenii de știință sunt pregătiți să testeze aceaste rezultate și pe oameni.

Medicul Julie Bauman, de la Universitatea din Pittsburgh, a declarat: “Cei cau s-au vindecat de cancerul la gât sau la creier se confruntă totuşi cu un risc ridicat de apariţie a cancerului bucal sau la esofag, care, de cele

mai multe ori, se poate dovedi fatal. Ne dorim să dezvoltăm o substanţă naturală, sigură pentru a proteja zonele unde celulele canceroase se pot forma”, citează Mediafax.

Potrivit studiului citat, şoarecilor analizaţi li s-a administrat sulforafan timp de mai multe luni, observându-se o reducere semnificativă a numărului şi impactului celulelor tumorale.

Chimioterapia verde presupune puține resurse și poate fi aplicată cu succes în țările în curs de dezvoltare.

A.

Ultimele stiri