Sari la conținut

Chinezii vor să construiască un spital de la zero, în doar șase zile

Chinezii vor să contruiască un spital de la zero, în doar șase zile, special pentru pacienții cu noul tip de virus care provoacă pneumonie.

Virusul se răspândește cu rapiditate, așa că autoritățile din orașul chinez Wuhan au început să lucreze la construirea unui spital, dotat cu tot ce trebuie, pentru a trata eficient noua formă de pneumonie.

Proiectul pe hârtie trebuie să fie gata până vineri seara. Spitalul va avea două etaje, iar la locul unde va fi ridicat deja e agitație, se aduc excavatoare, mașini, containere, macarale, în paralel cu pregătirea materialelor medicale necesare.

Spitalul va fi construit după modelul unui centru de tratament similar care a fost ridicat la Beijing în 2003 în timpul epidemiei SARS și care avea o capacitate de 1.000 de paturi.

Citeste si:

Până acum, oficial, peste 600 de oameni s-au îmbolnăvit și 25 dintre ei au murit. Trei metropole chineze sunt închise complet. În capitala Beijing au fost anulate petrecerile de stradă de Noul An chinezesc, scrie digi24.ro. 

Pe de altă parte, au fost confirmate deja cazuri în Singapore, în Thailanda, Coreea de Sud și în Taiwan. Există o suspiciune chiar și în Arabia Saudită, în timp ce în Europa, există pacienți suspecți în Scoția, Irlanda și Italia.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.