Sari la conținut

Chirurg colorectal: Patru simptome ale cancerului intestinal pe care să nu le ratezi

durere colon
sursa foto: arhiva doctorul zilei
simptome cancer intestinal

Cancerul intestinal este al doilea cel mai mare ucigaș de cancer din Marea Britanie, urmat de cancerul pulmonar, așa că chirurgul colorectal James Kinross a împărtășit semnele de avertizare pe care nu trebuie să le ratezi.

„Un potențial indicator al cancerului intestinal este orice schimbare semnificativă în obiceiurile de a merge la toaletă, care poate varia de la o persoană la alta”, a declarat Dr. Kinross, chirurg colorectal la Spitalul King Edward VII.

Încercați să fiți atenți la mișcările intestinale, a sfătuit Dr. Kinross, cum ar fi dacă scaunele sunt în mod persistent mai moi sau mai curgătoare și dacă frecvența a crescut.

Dr. Kinross a avertizat: „Dacă observați sânge în scaun și nu suferiți de hemoroizi, poate fi un semn de avertizare că ceva nu este în regulă.

Citeste si:

„În mod normal, medicul dumneavoastră vă va cere să îi furnizați pur și simplu o mostră de scaun

„Și vor folosi un test imunochimic fecal (FIT) pentru a descoperi orice sânge ascuns în scaunul dumneavoastră.

„Acest lucru îi va ajuta să evalueze dacă problema este cancerul intestinal sau o altă problemă.”

Durerea abdominală ar putea fi, de asemenea, un semn de cancer intestinal, mai ales dacă disconfortul sau balonarea sunt „întotdeauna provocate de mâncare”.

Dacă durerile de stomac devin suficient de supărătoare pentru a vă descuraja să mâncați, iar acum pierdeți în greutate din această cauză, Dr. Kinross a recomandat cu tărie rezervarea unei programări la medic.

„Este posibil să aveți o durere sau o umflătură în stomac sau în pasajul din spate”, a adăugat doctorul Kinross, potrivit Express.

„Întotdeauna ar trebui să vă consultați medicul de familie pentru a verifica orice nodul nou sau care a crescut în dimensiune.”

Patru semne ale cancerului de intestin

  • Obiceiuri intestinale neobișnuite
  • Sânge în scaune
  • Durere abdominală
  • Noduli

Pentru cei care se simt puțin jenați să vorbească despre simptomele lor, Dr. Kinross a împărtășit opinia sa de expert.

„Depistarea timpurie este una dintre cele mai bune modalități de a crește șansele de supraviețuire în cazul cancerului intestinal”, a început el.

„Și, deși a vorbi despre caca – sau despre obiceiurile intestinale – poate părea jenant, medicii sunt acolo pentru a vă asculta în mod confidențial și fără a vă judeca.

„Vorbind cu ei le va permite să efectueze testele necesare și să vă trateze cât mai rapid și mai eficient posibil.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.