marți, mai 11, 2021

O echipă de medici din California a efectuat astăzi, la Craiova, primele operaţii de chirurgie facială, plastică şi reparatorie la pacienţi acceptaţi în cadrul unui proiect de voluntariat derulat de Secţia

de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova şi Organizaţia “Women for World Health” din Statele Unite ale Americii.

Intervenţiile chirurgicale vizează în special copiii, iar azi, în prima zi, medicii s-au axat pe pacienţi cu despicături de buză şi despicături de palat (cerul gurii), relatează gds.ro. Au venit părinţi cu copii din localităţi precum Covasna, Negru Vodă, Sibiu, Buşteni şi Iaşi, iar echipei medicale din SUA i s-au alăturat medici din mai multe centre universitare din ţară.

50 de pacienți pe lista de așteptare

Aproape 50 de

pacienţi vor trece în aceste zile prin mâinile medicilor americani, seria intervenţiilor chirurgicale începută astăzi urmând să se încheie vineri la prânz. Intervenţiile au loc în blocul operator al Secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Astăzi au avut prioritate pacienţii veniţi din localităţile mai îndepărate de Craiova, mai relatează gds.ro. (Maria Irimescu)

Ultimele stiri

Parteneri