miercuri, martie 29, 2023

Centrul Medical Provita pune la dispoziție o metodă revoluționară pentru intervențiile chirurgicale. Chirurgia robotică reprezintă o noutate în sistemul medical din România, întrucât se bazează pe tratamente detaliate, de maximă precizie, care se pot realiza în numeroase tipuri de intervenții chirurgicale și afecțiuni.

Chirurgia robotică, în România, este facilitată de un echipament medical modern, Da Vinci Xi. Da Vinci Xi este un sistem chirurgical robotic de ultimă generație, care, folosit de medici experimentați, poate realiza numeroase tipuri de intervenții chirurgicale, cu rezultate excepționale.

Te-ar mai interesa: Tehnică revoluţionară în România în implantul de p...

Echipa Provita a detaliat, în cadrul unei conferințe de presă online, avantajele chirurgiei robotice, ce implică intervenția care utilizează robotul Da Vinci Xi de ultimă generație și alte informații importante despre această metodă revoluționară de tratament.

Chirurgia robotică. Avantaje și ce implică intervențiile chirurgicale care utilizează această metodă

Robotul Da Vinci Xi, dr. Cristian Iulius Surcel, primul medic român specializat în chirurgie robotică urologică din sistemul medical privat românesc, și dr. Liviu Mugurel Bosînceanu, singurul medic român specializat în chirurgie robotică toracică, formează noua echipă de top Provita. Alături de Dr. Ovidiu Palea, fondator Provita, medic primar ATI și Terapia Durerii, Dr. Daniel Alin Cristian, medic primar Chirurgie Generală –  Chirurgie robotică și Dr. Victor Diaconu, medic primar Chirurgie Generală – Chirurgie Robotică, conferința de presă oferă toate detaliile despre acest tip de intervenție chirurgicală și explică beneficiile revoluționare.

Te-ar mai interesa: Descoperire majoră. De ce sunt hipertensivii la ri...

„Cel mai important lucru în momentul de față este să putem oferi pacienților noștri un standard medical corect. Chirurgia robotică este văzută ca și chirurgia viitorului, dar este o percepție falsă. Chirurgia robotică este chirurgia prezentului (…) România trebuie să ofere și această alternativă, în condițiile în care în afară lucrurile au evoluat.

Toată lumea este focusată pe cifre și investiții materiale, dar, de fapt, investiția serioasă este în factorul uman și faptul că am putut strânge împreună o echipă medicală de chirurgi competenți și faptul că putem acoperi 90% din gama chirurgiilor robotice existente la nivel mondial. Acest lucru ne oferă siguranță că facem ceea ce trebuie”, explică Dr. Ovidiu Palea, fondator Provita, medic primar ATI și Terapia Durerii.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: În România, una din trei gravide...

Metodă revoluționară pentru intervențiile chirurgicale toracice

„Sunt chirurg toracic cu o experiență de 25 de ani în chirurgia toracică, oncologică în special, și din 2019 am inițiat în România singurul program de chirurgie robotică toracică din țară. Am operat peste 50 de cazuri robotic, inclusiv tumori complexe, tumori esofagiene și, desigur, cancer pulmonar, care reprezintă majoritatea practicii mele medicale. Mă bucur să beneficiez de un echipament de ultimă generație, care va auta și mai mult chirurgul în îndeplinirea dificilei sarcini de a trata cancerul”, afirmă Dr. Liviu Mugurel Bosînceanu, medic primar chirurgie toracică – Chirurgie Robotică.

Te-ar mai interesa: Rafila: Prin PNRR schimbăm faţa Terapiei intensive...

Avantajele chirurgiei robotice

Metodele tradiționale de chirurgie implică multiple consecințe pentru pacienți, în special după intervenție și recuperare, precum dureri cronice, care necesită tratamente costisitoare și alterează calitatea vieții, adaugă Dr. Liviu Mugurel Bosînceanu.

„Robotul a venit ca o completare, o evoluție firească a tehnicilor minim invazive, ne ajută extrem de mult în a trata cancerul pulmonar. Ce ne asigură în plus, față de chirurgia video asistată clasică, este o disecție extrem de precisă, pierderi sangvine minime, pierderi aeriene minime și o durată de spitalizare scăzută. De asemenea, impactul asupra pacienților este minim, nu au dureri, evoluția este perfectă și integrarea în viața personală și profesională este rapidă”, explică Dr. Liviu Mugurel Bosînceanu.

Te-ar mai interesa: Ce boli poate anunța urina urât mirositoare. Nu ig...

Metoda revoluționară a chirurgiei robotice, potrivită pentru multiple patologii

Aceasta este potrivită și pentru chirurgia abdominală, care, în mod normal, este o intervenție dificilă din cauza spațiului restrâns de operare. Echipa speră ca, în viitor, să poată trata cât mai multe patologii cu ajutorul robotului revoluționar, care permite abordarea unor spații anatomice extrem de înguste și o recuperare mult mai rapidă a pacienților, datorită intervenției minim invazive.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private