Sari la conținut

Chirurgul Mircea Beuran, achitat de instanță în dosarul șpăgii de 10.000 de euro. La începutul anului, a câștigat și procesul cu Spitalul Floreasca

Chirurgul Mircea Beuran, achitat de instanță în dosarul șpăgii de 10.000 de euro.

În cursul zilei de joi, 17 noiembrie, tribunalul Giurgiu a dispus achitarea medicului Mircea Beuran, în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA.

În urmă cu doi ani, în aprilie 2020, medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA sub acuzația primirii de bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro pentru a numi un coleg în funcția de post de asistent universitar la UMF „Carol Davila”.

Chirurgul Mircea Beuran, achitat de instanță în dosarul șpăgii de 10.000 de euro

Decizia de achitare a lui Mircea Beuran a fost luată în baza art. 16 lit. a din Codul de procedură penală, care prevede că „fapta nu există”. Instanța a dispus ridicarea sechestrului asupra sumei de 10.000 de euro care se află într-un cont bancar al medicului.

După ce a fost trimis în judecată în 2020, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul București, în octombrie 2021 a obținut de la Curtea de Apel București mutarea procesului la Tribunalul Giurgiu, invocând motivul  că mediatizarea excesivă și notoritatea lui „sunt împrejurări de natură a afecta aparența de imparțialitatea a unei întrgi instanțe, respectiv Tribunalul București”.

DNA a sesizat că în decembrie 2018, când Mircea Beuran îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 chirurgie și șef al disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, ar fi primit la un alt medic, martor în dosar, bani și bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar.

„Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea de chirurgie generală în cadrul UMF „Carol Davila” București), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competența sa, în oricare din calitățile sale menționate anterior”potrivit procurorilor.

La începutul anului, a câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca!

Reamintim că, la începutul acestui an, în luna februarie, medicul Mircea Beuran a câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca. După doi ani de procese s-a descoperit că e nevinovat!

Judecătorii Curții de Apel București au decis că doctorul câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca. Acesta se va întoarce în funcția de șef al Secției de Chirurgie, iar spitalul trebuie să îi plătească și despăgubiri uriașe pentru situația dificilă.

Mircea Beuran, care conducea Secția de chirurgie de la Spitalul Floreasca de mai bine de 20 de ani, a fost dat afară după ce a făcut raportul decesului unei femeii arse în timpul unei operații. Documentul arată că „incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar „Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

Ministrul Sănătății de la acea vreme, Victor Costache, l-a demis atunci ape Mircea Beuran de la șefia Secției Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență București, la începutul lunii ianuarie 2020. După doi ani, s-a descoperit că este nevinovat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel