Sari la conținut

Cină de vară cu flori: 3 idei noi pentru aranjamente colorate de masă cu mușcate

Sursa foto: deciseapoate.ro

Aranjamente colorate de masă cu mușcate. La întâlnirile cu familia și prietenii, aranjamentele florale de masă cu mușcate creează o atmosferă estivală și o stare de spirit veselă.

Niciodată nu devin plictisitoare, deoarece mușcatele satisfac orice dorință decorativă, cu florile lor diverse și multe utilizări diferite. Și dacă le faci singur, vei avea aranjamentul perfect pentru masă!

Experții de la Mușcate pentru Europa (Pelargonium for Europe) prezintă decorațiuni pentru mese cu mușcate care vor fi apreciate la orice ocazie de la cinele de familie de zi
cu zi la grătare, sărbătorirea zilelor de naștere sau brunch-uri de duminică.

muscate
Sursa foto: decisepoate.ro

muscate
Sursa foto: decisepoate.ro

O gamă largă de utilizări posibile

Fie că sunt plantate în ghivece, în jardiniere frumoase, tăiate în vaze sau flori răspândite în mod liber pe masă, mușcatele sunt ideale pentru decorarea florală a mesei. În plus față de mușcatele clasice în poziție verticală, soiurile nobile pot constitui, de asemenea, piese centrale frumoase. Cu îngrijirea corespunzătoare, te poți bucura de o mușcată înflorită luxuriantă în ghiveci pentru multe luni.

Pe lângă tipurile menționate mai sus, soiurile curgătoare sunt, de asemenea, potrivite ca flori tăiate. Mușcatele pot face față cu ușurință tăierii tulpinilor, deoarece acest lucru le încurajează să producă chiar mai multe flori decât înainte.

Această tăviță rotundă din lemn de rășinoase cu mușcate tăiate în vase mici de ceramică este un bun exemplu de aranjament cu mușcate tăiate care va lumina orice masă.

muscate
Sursa foto: decisepoate.ro

1. Aranjamente de masă în stil vintage

În acest decor de masă vintage chic, florile bogate și culorile strălucitoare ale mușcatelor tăiate împodobesc o masă frumos așezată în căni și vase mici de sticlă. Lumânările încurcate în suporturi de alamă oferă accente colorate suplimentare, în timp ce vesela și tacâmurile bunicii adaugă o notă nostalgică.

Acest stativ făcut din căni și farfurii vintage, acoperită cu un vas de sticlă care ține un buchet vibrant de mușcate, este punctul de atracție al oricărui aranjament de masă de vară. Utilizând căni și farfurii de diferite dimensiuni din dulapul de veselă al bunicii, un pistol de lipit și lipici ceramic, realizarea ideii de decor reciclat este extrem de ușoară. Se pot prezenta mai atractiv de atât micile prăjituri?

În concordanță cu stilul mesei, o supieră veche servește ca un alt recipient pentru o plantă de mușcată înflorită bogat. La udare, amintește-ți să îndepărtezi lichidul în exces din bol după maxim 15 minute, deoarece mușcatele nu își doresc să fie înecate cu apă.

muscate
Sursa foto: deciseapoate.ro

Aranjamente de masă cu mușcate: 2. Proiect cu o piesă centrală florală din papier-mache

Dacă apreciezi originalitatea, nimic nu se poate compara cu obiectele făcute manual. Această piesă centrală creativă, realizată din plasă de sârmă combinată cu tehnica papier-mache, este un suport pentru lumânări și flori cu mai multe brațe.

Cu această idee unică, colorată de bricolaj poți expune cu succes mușcatele tăiate. Puțină pricepere și materialele potrivite înseamnă că oricine poate realiza această piesă creativă în doar câțiva pași.

muscate
Sursa foto: decisepoate.ro

Vei avea nevoie de: sârmă subțire, clește pentru sârmă, pietre mari, aracet, ziare, vopsea spray albă, suporturi pentru lumânări mici, lumânări albe, eprubete pentru flori și mușcate tăiate în diverse culori și soiuri.

Și așa se face:

  • Pasul 1: Taie o bucată de plasă de sârmă pentru baza sfeșnicului tău și înfășoar-o în jurul pietrelor. Greutatea pietrelor va asigura o bază solidă decorațiunii.
  • Pasul 2: Modelează plasa de sârmă în tuburi de înălțimi diferite la cele patru colțuri ale bazei. Modelează și alte tuburi din secțiuni suplimentare de sârmă și fixează-le pe baza de sârmă. Asigură-te că jumătate din tuburile de sârmă pe care le-ai făcut sunt suficient de late pentru a se potrivi cu eprubetele pentru flori și celelalte pot găzdui suporturile pentru lumânări.
  • Pasul 3: Amestecă aracetul. Rupe ziarele în fâșii înguste, umezește-le cu pastă și lipește-le pe toată structura de sârmă. Apoi întinde mai multă pastă peste primul strat de hârtie și aplică mai multe ziare deasupra. Repetă acest proces până când întreaga structură de sârmă este acoperităcu mai multe straturi de hârtie. Vrei ca suprafața să fie neuniformă.

Sfat: Introdu eprubetele pentru flori și suporturile pentru lumânări în tuburile de sârmă înainte de a adăuga fâșiile de hârtie. Acest lucru previne lipirea fâșiilor de ziare accidental peste deschideri. După uscare, scoate eprubetele pentru flori și suporturile pentru lumânări și curăță-le cu apă caldă.

  • Pasul 4: Odată ce sfeșnicul tău este complet uscat, pulverizează-l (inclusiv suporturile pentru lumânări, dacă dorești) cu vopsea spray albă și lasă-l să se usuce.
  • Pasul 5: În cele din urmă, așază lumânările în suporturile pentru lumânări, umple eprubetele cu apă, introdu-le în deschideri și aranjează mușcatele tăiate în ele. Așază sfeșnicul care acum este gata pe masă.
muscate
Sursa foto: decisepoate.ro

Aranjamente de masă cu mușcate: 3. Pe un piedestal: Mușcate în ghivece reciclate

Recipientele reciclate cu dungi vesele pun literalmente aceste mușcate înflorite pe un piedestal și le expun perfect. Această idee de decor este perfectă pentru următoarea ta petrecere în grădină și poate fi creată în doar câțiva pași.

muscate
Sursa foto: decisepoate.ro

Ai nevoie de: Pentru aceste standuri cu mușcate și dungi colorate vei avea nevoie de ghivece, boluri rotunde, un pistol de lipit cu lipici ceramic, bandă adezivă de mascare, vopsea spray rezistentă la apă în diferite culori și plante înflorite de mușcate.

Iată cum să faci asta:

  • Pasul 1: Curăță bine ghivecele și bolurile și acoperă-le cu benzi verticale sau orizontale. Apasă bine banda adezivă pentru ca vopseaua să nu poată trece sub ea.
  • Pasul 2: Apoi, pulverizează ghivecele și bolurile cu vopseaua spray rezistentă la apă în designul ales. Odată ce culorile sunt complet uscate, îndepărtează banda adezivă.
  • Pasul 3: Așază bolurile pe masă cu fundul în sus și aplică lipiciul ceramic pe marginea de jos folosind pistolul de lipit.
  • Pasul 4: Presează ghivecele pictate pe bolurile răsturnate și lasă lipiciulsă se usuce.
  • Pasul 5: În cele din urmă, așază plantele înflorite de mușcate în standurile pentru flori și aranjează piesele finite pe masă așa cum dorești.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel