Sari la conținut

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

boala rinichi
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimente interzise pentru rinichi

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru sănătatea rinichilor. Consumul regulat susține semnificativ activitatea acestui organ.

Primul aliment trecut pe lista oamenilor de știință

Pepenele verde se află pe primul loc pe lista oamenilor de știință. Este un bun diuretic, iar experții îl recomandă pentru curățarea întregului organism. De asemenea, îmbunătățește funcționarea acestui organ și reglează echilibrul acido-alcalin din organism.

Potrivit cercetătorilor, oamenii care consumă adesea dovleac se recuperează mult mai repede după boli. Dovleacul are și efect diuretic, dar nu irită țesutul renal.
Locul al treilea pe lista produselor utile sunt strugurii, care conțin o cantitate mare de potasiu, potrivit unui site citat de Actualno.

Apoi, merișorul și cresonul, conțin vitamine, oligoelemente și au și efect diuretic. Sunt recomandate și de nutriționiști.

Consumul unei legume  ajută la buna funcționare a rinichilor

dovlecei
Dovlecei umpluți

Următorul produs este dovleacul. Fiindcă este bogat în apă, dovlecelul este un bun diuretic, favorizând eliminarea apei din organism. În acest mod, consumul de dovlecel ajută la buna funcționare a rinichilor, ficatulului și colonului. Dovleceii conțin și foarte multe fibre, esențiale pentru reglarea tranzitului intestinal.

Mai mult, medicii recomandă o hidratare adecvată este esențială pentru buna funcționare a rinchilor. Asigurați-vă că beți cel puțin 8 pahare de apă pe zi.

Limitarea consumul de sare: Consumul excesiv de sare poate duce la creșterea tensiunii arteriale și poate afecta rinichii. Încercați să limitați consumul de sare și să evitați alimentele procesate care sunt bogate în

Consumul alimentelor bogate în potasiu: Potasiul este important pentru reglarea tensiunii arteriale și pentru funcționarea normală a rinichilor. Consumați alimente bogate în potasiu, cum ar fi bananele, cartofii dulci, avocado și span

Limitarea consumului de proteine: Consumul excesiv de proteine ​​poate duce la creșterea stresului rinichilor. Încercați să limitați consumul de carne și să optați pentru surse de proteine ​​mai ușoare, cum ar fi fasolea, linte și tofu.

 Evitați consumul de alcool și nicotină

Alcoolul și nicotina pot afecta rinichii și pot duce la probleme de sănătate. Încercați să limitați sau să evitați consumul de alcool.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel