luni, octombrie 3, 2022

Cei care vor să scape de câteva kilograme sau doar să-și păstreze silueta, au tendința să elimine grăsimile din alimentație. Specialiștii suțin însă, că mai bine alegem grăsimile sănătoase.

Grăsimile nesaturate sunt considerate bune pentru organism deoarece conţin acizii Omega 3 şi Omega 6, pe care corpul uman nu îi poate produce singur. Aceste grăsimi „bune” ajută la stabilizarea colesterolului şi diminuează chiar afecţiunile cardiace.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

1. Avocado

Considerat un adevărat fruct minune, avocado-ul este unul dintre cele mai bogate alimente în substanţe nutritive. Pe lângă acest lucru, o jumătate din acest fruct conţine circa 15 grame de grăsime, 10 dintre ele fiind nesaturate.

2. Migdale

Având puţine calorii, migdalele oferă la rândul lor o cantitate mare de grăsimi nesaturate. Pentru 30 de grame de migdale veţi obţine aproximativ 14 grame de grăsimi monosaturate.

3.Măsline

Dacă la următoarea salată pe care o pregătiţi veţi adăuga 10 maslini, veţi furniza corpului circa 5 grame de grăsimi nesaturate. Mai mult decât atât, uleiul de măsline conţine şi el o cantitate însemnată de „grăsimi sănătoase”

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

4. Semințe de in

La rândul lor, seminţele de in vă pot furniza organismului vitamine din complexul B, minerale, precum şi acizii graşi Omega 3. Pe lângă seminţele de in, sunt recomandate şi cele de susan, care conţin la rândul lor circa 2 grame de grăsimi nesaturate pentru o cantitate egală cu o linguriţă.

5. Ouă

Un ou conţine aproximativ 5 grame de grăsime, 3 dintre acestea fiind nesaturate.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci dacă ai peste 50 de ani. Întărește o...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private