Cinci alimente care curăță ficatul de toxine

Cinci alimente care curăță ficatul de toxine
Cinci alimente care curăță ficatul de toxine

Cea mai eficientă metodă prin care elinimi toxinele din organism e să-ți detoxifiezi ficatul. Ficatul este responsabil cu filtrarea tuturor substanțelor toxice din sânge.
Stresul și expunerea constantă la diferite toxine afectează afectează funcția ficatului și întregul organism are de suferit.
Iată ce alimente să incluzi în dietă ca să-ți menții ficatul în perfectă stare de funcționare

Usturoicleanse-the-liver2

Usturoiul conține un număr mare de compuși sulfurici care activează enzimele ficatului responsabile cu eliminarea toxinelor. În plus,conține alicină și seleniu, două elemente care protejează ficatul.

Grapefruitcleanse-the-liver3

 Este unul dintre cele mai bogate fructe în vitamina C și antioxidanți, care curăță ficatul natural.  De asemenea, conține un flavonoid numit naringenină care stimulează producția de enzime detoxifiante din ficat.

Ceai verdecleanse-the-liver4

Ceaiul verde conține o mare cantitate de catehină, un antioxidant vegetal care s-a demonstrat că are capacitatea de a elimina depozitele de grăsime din ficat. 

Struguri

Strugurii au un efect puternic detoxifiant demonstrat de numeroase studii. De aceea a fost dezvoltată o terapie cu struguri care ajută la tratarea mai multro boli.

Legume verzicleanse-the-liver6

Legumele verzi precum spanacul sau salata verde conțin compuși care ajută la detoxifierea ficatului și la neutralizarea metalelor grele care se acumulează în ficat.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook