Sari la conținut

Cinci alimente care elimină toxinele din organism

Detoxifierea se poate face incluzând în dieta zilnică produse sănătoase și eliminând alimentele prăjite și semipreparatele.

Consumarea următoarelor alimente te poate ajuta să scapi rapid de toxine:

1. Ridichea neagra

Depurativa si energizanta, ridichea neagra, mai ales sub forma de suc, are darul de a curata ficatul si rinichii de toxinele care le inunda, ajuta intestinele, stomacul si vezica biliara.

2. Sfecla roșie
Această legumă este renumită pentru fitochimicale și pentru pentru mineralele pe care le conține, care purifică sângele și ficatul. Consumata în salată sau sub formă de suc proaspăt, înainte de mesele principale ale zilei, sfecla roșie elimină cu succes toxinele din organism.

3. Varza
Pe lângă eliminarea toxinelor, varza curășă ficatul, reduce colesterolul și îți garantează un tranzit intestinal bun, deci este bine să o consumi cât mai des dacă, de exemplu, suferi de constipație cronică. Sucul de varză proaspăt conține vitamina C și K, acid folic, calciu și magneziu, dar și o enzimă implicată în detoxifiere, benefică și pentru stomac.

4. Lămâia
Sucul de lămâie este un adevărat „izvor de sănătate. Lămâia grăbește eliminarea toxinelor și ajută la menținerea unei digestii sănătoase. În acest scop, bea o cană de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

5. Usturoiul
Consumă des usturoi, pentru că stimulează ficatul să producă enzime cu efect detoxifiant, eliminând reziduurile care rămân la nivelul aparatului digestiv. În plus, usturoiul stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral, antibiotic și antiseptic.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: