Sari la conținut

Cinci alimente pentru diabetici. Au efecte uimitoare și reduc glicemia

Din cuprinsul articolului

Cinci alimente pentru diabetici.Există cinci alimente care pot asigura sănătatea diabeticilor. Acestea au efecte benefice asupra sănătății, fiind incluse frecvent de diabetologi în dieta pacienților datorită numeroaselor proprietăți terapeutice.

1. Scorțișoară
Scorțișoara ajută la îmbunătățirea transportului glucozei în celule, menținând în același timp un control asupra nivelului de insulină și, astfel, reducând nivelul de zahăr din sânge și luptând împotriva diabetului. Aceasta diminuează chiar și indicele de masă corporală (IMC) la persoanele care suferă de diabet. Fiind bogată în mai multe substanțe nutritive, scorțișoara este benefică la dietă, deoarece poate gestiona nivelul lipidelor și ajută la gestionarea greutății corporale.

2. Bame
Bamele conțin cantități excelente de flavonoide, un antioxidant care ajută la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, scăzând în același timp nivelul ridicat de zahăr din sânge. În acest superaliment se găsesc, de asemenea, compuși cunoscuți sub numele de polizaharide, care pot avea un efect drastic asupra nivelului ridicat de zahăr din sânge.

Surse excelente de fibre pentru echilibrarea zahărului din sânge, de minerale și vitamine. Iar bananele nu fac excepție. Aceste fructe sunt bogate în potasiu, un mineral despre care se știe că ajută la scăderea tensiunii arteriale. Potasiul ajută, de asemenea, la întărirea oaselor și la reducerea riscului apariției pietrelor la rinichi.

Cum ajută bananele la diabetul de tip 2

Cercetările spun că banana este o adevărată minune nutrițională. Conține antioxidanți care pot stimula imunitatea și pot reduce riscul de boli cronice, potrivit cercetărilor publicate în ”Food Chemistry”. Bananele conțin, de asemenea, fibre, despre care se știe că îi ajută pe cei cu diabet de tip 2, deoarece acţionează pentru a încetini digestia și a ajuta la echilibrarea zahărului din sânge.

Potrivit nutriționiștilor, acest fruct versatil nu ar trebui eliminat complet din dieta persoanelor care suferă de diabet. Ei susțin că și persoanele care au probleme cu glicemia se pot bucura în siguranță de acest fruct delicios, bogat în substanțe nutritive.

3. Iaurtul
Alimentele fermentate, cum ar fi iaurtul, conțin probiotice care pot acționa excelent asupra nivelului ridicat de zahăr din sânge, îmbunătățind în același timp sănătatea intestinelor și digestia și contribuind la sănătatea inimii. Adăugați-l la masă, consumați-l ca o gustare sau amestecați-l în smoothie-uri pentru rezultate eficiente.

4. Cereale integrale
Cerealele integrale conțin multiple substanțe nutritive care sunt o binecuvântare pentru sănătatea ta generală. Cerealele integrale posedă cantități decente de fibre solubile care vor ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, vă mențin sătul și scad în greutate. Cerealele integrale, inclusiv ovăzul, quinoa și grâul integral, pot fi ușor de inculcat în dieta ta. Consumați-le zilnic pentru a asista la rezultate semnificative.


5. Legume cu frunze verzi
Potasiul scăzut contribuie, de asemenea, la niveluri ridicate de zahăr din sânge și sporește și mai mult riscul de diabet și complicațiile sale. Legumele cu frunze verzi sunt pline de multiple substanțe nutritive sănătoase pentru inimă, inclusiv fibre și potasiu, care pot ține sub control nivelul de zahăr din sânge, notează Pinkvilla.

Spanacul, methi, varza etc. conțin o multitudine de vitamine și minerale. De la smoothie-uri sau adăugate în sandvișuri, până la legume prăjite – consumați acest superaliment într-o multitudine de moduri pentru a vă bucura de arome și de bunătatea nutrienților, toate la un loc.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel