duminică, decembrie 4, 2022

Alimentația este un factor esențial în menținerea sănătății adecvate a intestinelor. În caz contrar, alimentele inflamatorii precum băuturile carbogazoase, produsele lactate, citricele, unele legume precum varza și leguminoasele precum fasolea pot duce la sindromul intestinului iritabil.

Potrivit Clinicii Mayo, sindromul colonului iritabil este o afecțiune comună care afectează intestinul gros. Semnele și simptomele includ crampe, dureri abdominale, balonare, gaze și diaree sau constipație.

Te-ar mai interesa: Rețeta zilei: Cimbru, busuioc și mărar, elixir pen...

Alte cauze ale acestei afecțiuni includ anomalii ale sistemului nervos, stres la o vârstă fragedă, infecții cauzate de bacterii și virusuri, contracții musculare în intestin și modificări ale microbilor intestinali.

Trebuie remarcat faptul că, în majoritatea cazurilor, persoanele cu sindrom de colon iritabil prezintă simptome mai frecvente în perioadele de stres crescut.

Acum, este esențial să notăm alimentele care cresc riscul de a suferi de această boală. Alimentele bogate în lectine pot crește inflamația în intestin. Această proteină legată de carbohidrați aderă la membranele celulare din tractul digestiv și la zahărul din organism, scrie Semana.

Te-ar mai interesa: Mihaela Rădulescu dezvăluiri fără perdea despre vi...


Alimente periculoase pentru intestin

Sunt cinci alimente care trebuie evitate pentru a menține sănătatea intestinală:

  • Roșiile: deși este o legumă bogată în fibre și vitamina C, roșiile pot avea efecte nocive asupra sănătății, datorită numărului mare de semințe pe care le conțin. Acestea conțin multe lectine care pot declanșa probleme digestive dacă se leagă de mucoasa stomacului. Se recomandă înlocuirea lor cu salata verde, spanacul sau broccoli, printre altele.
  • Cartofi: Acest aliment este bogat în lectine, care pot dăuna sănătății intestinale. Deși se remarcă ca sursă de vitamine, minerale și carbohidrați, conține lectine.
  • Nuci: Alunele și caju-ul sunt bogate în proteine ​​și antioxidanți, dar sunt bogate în lectine care pot trece prin mucoasa intestinală în sânge. Astfel, avand un volum mare al acestor substante in sange pot provoca cresterea carcinogenilor, celulele care cauzeaza cancerul.
  • Carne roșie prăjită: este clar că carnea prăjită nu este sănătoasă, deoarece crește nivelul de obezitate datorită procentului mare de grăsime și, de asemenea, nu este sănătoasă pentru intestin. Ideal ar fi sa mananci mai bine pui, peste sau carne slaba.
  • Condimente: sunt folosite pentru aromatizarea alimentelor; cu toate acestea, pot fi periculoase deoarece pot crește simptomele IBS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private