Din cuprinsul articolului
Alimentația este un factor esențial în menținerea sănătății adecvate a intestinelor. În caz contrar, alimentele inflamatorii precum băuturile carbogazoase, produsele lactate, citricele, unele legume precum varza și leguminoasele precum fasolea pot duce la sindromul intestinului iritabil.
Potrivit Clinicii Mayo, sindromul colonului iritabil este o afecțiune comună care afectează intestinul gros. Semnele și simptomele includ crampe, dureri abdominale, balonare, gaze și diaree sau constipație.
Alte cauze ale acestei afecțiuni includ anomalii ale sistemului nervos, stres la o vârstă fragedă, infecții cauzate de bacterii și virusuri, contracții musculare în intestin și modificări ale microbilor intestinali.
Trebuie remarcat faptul că, în majoritatea cazurilor, persoanele cu sindrom de colon iritabil prezintă simptome mai frecvente în perioadele de stres crescut.
Acum, este esențial să notăm alimentele care cresc riscul de a suferi de această boală. Alimentele bogate în lectine pot crește inflamația în intestin. Această proteină legată de carbohidrați aderă la membranele celulare din tractul digestiv și la zahărul din organism, scrie Semana.
Sunt cinci alimente care trebuie evitate pentru a menține sănătatea intestinală:
Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…
Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…
Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…
România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…
Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…
Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…