Sari la conținut

Cinci condimente care previn îmbătrânirea prematură

Multe condimente conțin antioxidanți care acționează ca agenți anti-îmbătrânire. De asemenea, elimină toxinele și protejează împotriva celor mai crunte boli, precum diabetul, bolile de inimă, cancerul și Azheimerul.

Turmeric

Un studiu publicat în Italian Journal of Biochemistry a evidențiat importanța curcuminei în menținerea sănătății creierului, reducând îmbătrânirea și riscul apariției unor afecțiuni ca Alzheimer.

Ardei iute

Poți preveni pierderea în elasticitate a pielii cu ajutorul ardeiuli roșu iute. Oferă o savoare specială preparatelor și în același timp, datorită aportului de vitamina C, va menține gradul de hidratare a pielii, prevenind astfel îmbătrânirea prematură.

Scorțișoară

Acest super-aliment conține o cantitate mare de nutrienți și combate inflamația. Două lingurițe de scorțișoară oferă 45,5% din doza zilnică de magneziu, 11% din cea de fibre și 5,2% din cea de calciu.

Chimion

Este un alt condiment care „mustește” de antioxidanți. Acesta stimulează vezica biliară și pancreasul să secrete enzime care extrag nutrienții necesari din alimentație. Datorită conținutului de antioxidanți combate inflamația și încetinește procesul de îmbătrânire.

Usturoi

Este una dintre resursele străvechi şi respectate de antioxidanţi. Studii remarcabile asupra animalelor şi oamenilor pretind că inhibă cancerul, obturarea arterelor şi, probabil, degenerarea funcţiilor cerebrale cauzată de îmbătrânire.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel