miercuri, martie 22, 2023

Puține substanțe au fost atât de studiate precum cafeaua, în ultimele două secole. Beneficiile cafelei, și ale componentei ei, cofeina, au fost demonstrate de nenumărate ori.
Încă de la 1500 erau cunoscute calitățile revigorante ale cafelei, de când Sufi Yemenis a început să o bea în timpul rugăciunilor. Răspândită rapid în Europa, la începutul anilor 1600, cafeaua a fost, foarte prețuită ca tratament contra oboselii.
Cofeina a fost descoperită la inceputul secolului al 19-lea de către Ferdinand Runge, un tânăr doctor german. El a studiat efectul stimulator pe care cofeina îl are asupra sistemului nervos central, dar și faptul că aceasta sporește capacitatea de concentrare a atenției și păstrează buna dispoziție.

Te-ar mai interesa: Tratament revoluţionar pentru pacienţii cu leucemi...

De asemenea, cafeaua reduce senzația de foame. Unele studii sugerează că o cană de cafea poate ameliora simptomele migrenei. Studii recente au dărâmat și mitul conform căruia consumul de cafea duce la tulburări de somn: în doze rezonabile, cafeaua nu perturbă somnul și nici funcțiile cardiace.

Cafeaua este o sursă majoră de antioxidanți, foarte importanți în eliminarea radicalilor liberi. Plecând de aici, ultimele cercetări au arătat că un consum rezonabil de cafea poate preveni maladiile Alzhimer și Parkinson.

Reduce riscul de diabet. “Este beneficiul cel mai bine dovedit. Printre ipoteze se numără efectul de intensificare a metabolismului şi conţinutul de substanţe ce controlează glicemia”, spune medicul Eduard Adamescu.

Te-ar mai interesa: CNAS prelungeşte valabilitatea actualului contract...

It’s all about coffee!

True Artisan Café este festivalul în care vorbim despre cafea de specialitate și o mai și gustăm. Este scena pe care vor urca reprezentanții celor mai în vogă cafenele din țară, dar și cei mai buni baristas care se vor duela în cafele senzaționale pentru a câștiga un loc la finala Campionatului Mondial de AEROPRESS de la Dublin.

Pentru prima dată în istoria AEROPRESS (această tehnică presupune folosirea unei prese ce permite controlul total al modului de preparare; oferă cea mai pură și savuroasă cafea pe care o presă o poate face), la București, are loc selecția celui mai bun barista roman care ne va reprezenta țara la finala Campionatului Mondial de la Dublin din luna iunie.

Te-ar mai interesa: TOP 5 surse naturale de potasiu, un mineral care m...

afis cafea

True Artisan Café este un rai pentru toți iubitorii de cafea care vor să se bucure de băutura lor preferată. Este locul în care ”gurmanzii” cafelelor vor descoperi branduri noi și interesante, gusturi exotice, tehnici de preparare inedite, ateliere și demonstrații ale profesioniștilor. Pentru că True Artisan Café aduce povestea despre cafea la un alt nivel.

Vino și tu la True Artisan Café, sâmbătă 23 aprilie, intre orele 10 si 22, la The Ark. Prețul unui bile teste de 10 ron, în care ai incluse și două băuturi.

Te-ar mai interesa: Cum combatem depresia prin alimentație? Lista alim...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private