luni, octombrie 26, 2020

Stilul de viață este cel care ne definește, astfel, sănătatea și frumusețea noastră reies din câteva obiceiuri zilnice care ne sunt benefice sau, din contră, ne dăunează. Fiecare dintre noi își dorește să prelungească cât se poate frumusețea tinereții, tenul radiant și lipsa semnelor lăsate de vreme. Cu toate acestea, anumite obiceiuri pe care le facem zilnic scad elasticitatea pielii și duc la îmbătrânirea prematură a acesteia. Iată ce greșeli să eviți pentru a avea tenul la care visezi:

1. Mimica feței

Citește și:

O față prea expresivă determină de cele mai multe ori apariția prematură a ridurilor prin crearea unor „șanturi” fine pe ten. Deși este greu să ne controlăm expresiile, este bine săînvățăm să controlăm semnele mirării sau ale supărării de pe fața noastră. Ridicatul sprâncelenor încrețeste fruntea, zâmbetul amplifică crearea ridurilor marionette iar supărarea sau furia accentueaza ridurile din jurul ochilor.

Citește și:

Pentru a menține întinsă pielea acestei zone delicate, zona ochilor,  este important să utilizezi în fiecare zi un produs cu efect de lifting. Pierderea elasticității pielii din această zonă este cea care favorizează apariția micilor riduri și a imperfecțiunilor de pe pleoape.

2. Lipsa somnului

Munca de la birou sau activitățile epuizante își pun amprenta și pe fața noastră. Chiar dacă îți place să pierzi nopțile, trebuie să știi că lipsa orelor de somn necesare organismului duce la apariția tenului tern și lipsit de strălucire. Celulele pielii au nevoie de timp pentru odihnă și hidratare, iar oboseala le devitalizează și le deshidratează treptat.

3. Alimentația tip fast-food

Citește și:

Se spune ca suntem ceea ce mâncăm iar, cel mai bun exemplu este faptul că alimentele de tip fast food, bogate în grăsime sau aditivi, pot determina apariția coșurilor, a ridurilor sau a imperfecțiunilor tenului. Este bine pentru sănătatea și frumusețea noastră să consumăm alimente bogate în vitamine și fibre cum sunt legumele, fructele sau carnea slabă pentru a crește producția de colagen și elastină a pielii. De asemenea, consumul a minim 2 litri pe zi de apă joacă un rol extrem de important atunci când ne dorim să avem o piele perfectă.

4. Rutina zilnică a demacherii

De multe ori se întâmplă să uităm acest pas extrem de important pentru a avea o față frumoasă, fie din cauza oboselii, fie datorită faptului că acest obicei poate deveni o corvoadă. Totuși, trebuie să conștientizăm că machiajul și tot ceea ce rămâne pe ten în urma unei zile pline, poate determina îmbătrânirea prematură a tenului. 

5. Fumatul

Se știe că fumatul este un obicei nociv nu doar pentru organism cât și pentru ten, oferind un aspect îmbătrânit și o culoare nesănătoasă pielii datorită faptului că devine privată de oxigen și de diferiți nutrienți. De asemenea, substanțele chimice din fumul inhalat pot afecta calitatea colagenului și a elastinei. O altă modificare tipică provocată fumătorilor este accentuarea ridurilor de la colțul extern al ochiului și de deasupra buzelor. Dacă renunțarea la fumat este un act major ce necesită multă determinare, încearcă pe cât posibil să consumi sucuri din fructe naturale și să dormi suficient, cât să îți refaci rezervele de vitamine.

Parteneri--