Sari la conținut

Cinci leacuri naturale pentru hipotiroidism care funcționează cu adevărat

semne de tiroida subactiva
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptomele hipotiroidismului

În cazul în care medicamentele pentru tiroidă provoacă efecte secundare, remediile naturale pot fi o opțiune. Acestea pot include o dietă bogată în seleniu, fără zahăr sau fără gluten, precum și administrarea de suplimente de vitamina B și probiotice. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca remedii naturale.

Tratamentul standard pentru hipotiroidism constă în administrarea zilnică de medicamente de substituție a hormonilor tiroidieni. Desigur, medicamentele vin adesea cu efecte secundare, iar uitarea de a lua o pastilă poate duce la mai multe simptome.

În unele cazuri, medicamentele naturale pot provoca mai puține efecte secundare și se pot potrivi mai bine în stilul tău de viață general.

Remedii naturale

Scopul remediilor naturale sau al medicinei alternative este de a corecta cauza care stă la baza problemei tiroidiene.

Problemele tiroidiene debutează uneori ca urmare a:

  • unei alimentații deficitare
  • stresului
  • lipsei de nutrienți din organism

Schimbarea dietei și administrarea unui supliment pe bază de plante sunt două modalități prin care vă puteți ajuta tiroida. Aceste opțiuni pot avea mai puține efecte secundare decât administrarea de medicamente pentru tiroidă.

De asemenea, administrarea unui supliment pe bază de plante pentru a ajuta tiroida scăzută sau hipoactivă poate fi utilă pentru persoanele care nu răspund bine la medicamente.

Luați în considerare următoarele cinci remedii naturale ca suplimente sau alternative la planul dvs. de tratament.

Seleniu

Potrivit unei surse de încredere a National Institutes of Health (NIH), seleniul este un oligoelement care joacă un rol în metabolismul hormonilor tiroidieni.

Multe alimente conțin seleniu, printre care:

  • tonul
  • curcanul
  • nucile braziliene
  • carnea de vită hrănită cu iarbă

Tiroidita Hashimoto, un atac al sistemului imunitar împotriva glandei tiroide, reduce adesea rezerva de seleniu din organism. S-a demonstrat că suplimentarea acestui oligoelement ajută la echilibrarea nivelurilor de tiroxină sau T4 la unele persoane.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre cât de mult seleniu este potrivit pentru dumneavoastră, deoarece fiecare persoană este diferită.

Dieta fără zahăr

Zahărul și alimentele procesate pot duce la creșterea inflamației în organism. Inflamația poate încetini conversia T4 în triiodotironină sau T3, un alt hormon tiroidian. Acest lucru poate înrăutăți simptomele și boala tiroidiană.

În plus, zahărul crește nivelul de energie doar pe termen scurt, eliminarea acestuia din dieta ta poate ajuta la reglarea nivelului de energie. În plus, eliminarea zahărului din dieta ta poate ajuta nivelul de stres și pielea ta. Nu este ușor să adopți o dietă fără zahăr, dar beneficiile pentru sănătatea tiroidei ar putea merita.

Vitamina B

Administrarea anumitor suplimente de vitamine poate avea un efect asupra sănătății tiroidei. Hormonii tiroidieni scăzuți pot afecta nivelurile de vitamina B-12 din organism.

Administrarea unui supliment de vitamina B-12 poate ajuta la repararea unora dintre daunele cauzate de hipotiroidism. Vitamina B-12 poate ajuta cu oboseala pe care o poate provoca boala tiroidiană.

Boala afectează, de asemenea, nivelurile de vitamina B-1. Puteți adăuga mai multe vitamine B în dieta dumneavoastră cu următoarele alimente:

  • mazăre și fasole
  • sparanghel
  • semințe de susan
  • ton
  • brânză
  • lapte
  • ouă

Vitamina B-12 este în general sigură pentru majoritatea persoanelor sănătoase la nivelurile recomandate. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cât de multă vitamina B-12 poate fi potrivită pentru dumneavoastră.

Probiotice

NIH investighează legătura dintre hipotiroidism și problemele intestinului subțire. Aceștia au descoperit că motilitatea gastrointestinală (GI) alterată, frecvent întâlnită în hipotiroidism, poate provoca o supraînmulțire a bacteriilor din intestinul subțire (SIBO) și, în cele din urmă, poate duce la simptome gastrointestinale cronice, cum ar fi diareea.

Suplimentele probiotice conțin bacterii vii benefice care pot ajuta la menținerea sănătății stomacului și a intestinelor. Pe lângă suplimente, alimentele și băuturile fermentate, cum ar fi kefirul, kombucha, unele brânzeturi și iaurtul, conțin probiotice benefice.

Cu toate acestea, Administrația pentru Alimente și Medicamente nu a aprobat utilizarea probioticelor pentru prevenirea sau tratarea vreunei afecțiuni. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă aceste suplimente vă pot ajuta, scrie sursa.

Dieta fără gluten

Adoptarea unei diete fără gluten este mai mult decât un moft pentru multe persoane cu hipotiroidism. Potrivit Fundației Naționale pentru Conștientizarea Celiaciei, un număr semnificativ de persoane cu afecțiuni tiroidiene au, de asemenea, boala celiacă.

Boala celiacă este o tulburare digestivă în care glutenul declanșează un răspuns imunitar în intestinul subțire. În prezent, cercetările nu susțin o dietă fără gluten pentru tratamentul bolii tiroidiene.

Cu toate acestea, multe persoane cu tiroidită Hashimoto și hipotiroidism se simt mai bine după ce au eliminat grâul și alte alimente care conțin gluten din dieta lor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel