Sari la conținut

Cinci modalităţi surprinzătoare prin care poţi preveni migrenele

Ce este cafeina și cum afectează migrenele
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce este cafeina și cum afectează migrenele

Dacă te confrunţi des cu migrene, probabil că ai încercat tot felul de tratamente pentru a prveni şi a ameliora durerile.

Chiar dacă nimic nu a funcţionat, nu trebuie să renunţi. Iată cinci remedii pe care probabil nu le-ai încercat încă:

1. Injecţiile cu toxina botulinică

Cunoscută pentru proprietăţile în lupta cu ridurile, toxina botulinică a fost aprobată de Autoritatea pentru Controlul Medicamentelor şi Alimentelor din SUA (FDA) în 2010 ca medicament pentru prevenirea migrenelor. Chirurgii plasticieni au descoperit din greşeală că această toxină ajută la alinarea durerilor de cap: pacienţii care doreau să scape de riduri au spus că injecţiile cu toxina botulinică i-a scăpat de migrene. Oamenii de ştiinţă, totuşi, nu ştiu exact cum funcţionează. Toxina botulinică este acum recomandată pentru cei care suferă de migrene mai mult de 15 zile într-o lună.

2. Dă jos câteva kilograme

Femeile care au colăcei, sunt mai predispuse la migrene cu 37% mai mult decât cele care sunt într-o formă fizică mai bună, conform unui studiu din 2009 făcut de americanii de la Universitatea Drexel.

3. Ţine sub control alergiile

O treime dintre cei care suferă de alergii, suferă şi de migrene.

„Când ai o reacţie alergică, organismul tău eliberează substanţe ca histaminele, care pot provoca dureri de cap“, explică medicul Vincent Martin, profesor la Universitatea de Medicină din Cincinnati, SUA.

Cercetările sale au demonstrat o scădere de 50% a migrenelor printre cei care şi-au făcut injecţii pentru a-şi ţine alergiile sub control.

4. Urmăreşte prognoza meteo

Pentru fiecare creştere de 5 grade Celsius a temperaturii, creşte şi riscul apariţiei unei migrene severe cu 7,5%.

Cei care suferă de dureri de cap sunt de trei ori mai predispuşi să aibă o migrenă atunci când fulgerul va lovi pe o rază de 40 de kilometri în jurul locuinţei lor, susţine un studiu american. În timpul valurilor de căldură, stai acasă profitând de aerul condiţionat, iar dacă ştii că se apropie o furtună, măcar încearcă să ţii sub control ceilalţi factori care îţi dau dureri de cap.

 5. Ia pilule contraceptive

Multe femei spun că durerile de cap au scăzut în intensitate şi frecvenţă atunci când au luat contraceptive orale.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel