miercuri, iunie 3, 2020

Virusul Ebola, despre care se vorbește atât de mult în ultima vreme, nu va duce la dispariția omenirii, susține Beda M. Stadler, profesor la Institutul de imunologie de pe lângă Universitatea din Berna. ‘Orice gripă este mai periculoasă decât Ebola’, consideră el. Potrivit celor mai recente date, epidemia de Ebola a făcut deja 4.000 de victime.

La prima vedere, virusul Ebola se răspândește necontrolat, însă acest lucru se întâmplă doar în Africa.

Citește și:

‘Personalul este instruit și știe cum să efectueze măsuri de carantină. Orice gripă este mult mai periculoasă decât Ebola’, susține prof. Stadler, indicând că epidemiile de gripă în Europa au făcut mai multe victime decât virusul Ebola în Africa. Pe plan mondial, gripa duce anual la moartea a 250.000-300.000 de persoane, potrivit unor date statistice.

El respinge versiunea potrivit căreia virusul Ebola ar suferi mutații. ‘Este un nonsens.Ar fi fost într-adevăr un pericol dacă Ebola s-ar fi transmis pe calea aerului, ca în cazul gripei’, mai spune el.

Citește și:

Iată cinci moduri în care nu se transmite Ebola:

-prin aer

– prin apă

– prin mâncare

-prin înțepăturile țânțarilor sau ale altor insecte

– prin contactul cu persoanele care au supraviețuit virusului

Cum se transmite: prin contactul direct o persoană infectată și cu fluidele acesteia (sânge, lapte matern, urină, salivă, transpirație, material seminal), prin ace infectate, prin contactul cu animale infectate.

Parteneri