Sari la conținut

Cinci moduri prin care vă protejați de arsurile solare și de cancerul de piele

Pielea este expusă mai mult radiaţiilor ultraviolete şi agresiunii mediului înconjurător, odată cu venirea verii, însă fiecare femeie poate avea o piele mai sănătoasă, cu un aspect mai ferm şi luminos, dacă respectă o serie de paşi uşor de urmat.

Dublaţi consumul de fructe şi legume

Fructele şi legumele contribuie din plin la aspectul sănătos al pielii. Un studiu din 2012 a descoperit că persoanele care consumă fructe şi legume, de preferinţă colorate, au fost percepute ca fiind mai sănătoase şi atrăgătoare. Motivul este că fructele şi legumele bogate în carotenoizi (morcovii, dovleacul, caisele, ardeii graşi) accentuează tonurile portocalii ale pielii şi contribuie, de asemenea, la o bronzare mai uniformă.

Spălaţi-vă pe faţă doar de două ori pe zi

Majoritatea femeilor îşi spală faţa de trei sau patru ori pe zi, însă studiile au ajuns la concluzia că de două ori pe zi este suficient. Spălatul frecvent al feţei distruge uleiurile naturale produse de piele, iar unele particule abrazive din produsele de exfoliere provoacă zgârieturi microscopice la nivelul pielii. Dermatologii recomandă utilizarea unui prosop moale pentru eliminarea celulelor moarte şi a impurităţilor.

Folosiţi cremă de protecţie solară pentru tot restul corpului

Nu faceţi economie de cremă de protecţie solară chiar şi atunci când credeţi că sunteţi protejaţi de haine, mai ales în zilele caniculare. O cămaşă deschisă la culoare oferă o protecţie de doar 5 – 7% afirmă dermatologii.

Protejaţi-vă zona decolteului

Zona cea mai afectată de radiaţiile ultraviolete este cea din jurul decolteului. Prin urmare folosiţi din belşug cremă de protecţie solară în zona decolteului, chiar şi sub linia sutienului, ori de câte ori purtaţi haine decoltate. Iar când aplicaţi cremă hidratantă sau alte tipuri de tratament pe faţă, nu uitaţi să o folosiţi şi pe gât şi decolteu.

Mergeţi la control dermatologic o dată pe an

Pentru depistarea precoce a oricărei forme de cancer de piele, este necesar să mergeţi la medic o dată pe an, după cum recomandă dermatologii. Aceştia spun că, diagnosticat în stadii precoce, cancerul de piele este mai uşor de tratat.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel