Sari la conținut

Cinci momente cruciale din viaţă în care ne îngrășăm. PETRECERILE, cap de listă

Sursa foto: Doctorul Zilei
Transplant de celule stem la pacienta diagnosticată cu leucemie

La restaurantele cu bufet suedez, tentația de a-ți umple farfuria de mai multe ori este mare

 

Iată care sunt principalele situații care predispun la îngrășare, dar și metodele de prevenire a „dezastrelor” calorice. Petrecerile sunt printre cele mai riscante.

1. În vacanță. Majoritatea persoanelor cad în capacana poftelor culinare atunci când sunt în vacanță, mai ales dacă gastronomia locală este tentantă. „E frustrant să te plimbi prin Paris și să nu intri într-o brutărie sau să nu mănânci faimoasele prăjituri macarons. Ca să nu vă îngrășați, împărțiți totul”, este sfatul nutriționistului Frances Largeman-Roth, citat de cnn.com.

2. După o despărțire. Amarul se îneacă cel mai bine într-o porție mare de înghețată, într-o tabletă de ciocolată sau în câteva pahare de alcool. „În loc să te întâlnești cu prietenii la un pahar sau să te izolezi în casă, dați-vă întâlnire la o sesiune de alergat sau la o plimbare prin parc.  Altă soluție sănătoasă, care distrage atenția de la probleme este abonamentul  la sală”, recomandă specialistul citat.

3. La petreceri. Petrecerile lungi și dese, „stropite” cu mâncare și alcool la discreție dau peste cap și cele mai stricte diete.  Soluția este să nu ajungeți acolo flămânzi. „Mâncați o gustare bogată în proteine înainte de petrecere: o friptură de curcan, o felie de brânză slabă sau un baton proteic”, este recomandarea nutriționistului  Melina Jampolis, citat de cnn.com.

Citeste si:

4. În fața televizorului. În fața televizorului sau calculatorului, atenția este distrasă ușor de la mâncare, ceea ce vă va face să mâncați foarte mult fără să realizați. Dacă nu  puteți renunța la această plăcere, folosiți boluri mici, pe care să le umpleți cu boabe de strguri sau iaurt cu cereale.

5. La restaurant cu bufet suedez. Aici nu există restricții la mâncare, farfuria poate fi umplută de mai multe ori, iar mâncarea „mustește” de obicei de calorii. Cea mai simplă soluție este să le evitați sau să vă umpleți farfuria cu fructe sau preparate cu legume sățioase care nu mai lasa loc și de dulciuri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.