Sari la conținut

Cinci obiceiuri cheie legate de o viață mai lungă. Nimeni nu se găndea la asta

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cinci obiceiuri cheie care îți pot adăuga ani la viață. Mulți oameni cred că speranța de viață este în mare măsură determinată de genetică. Cu toate acestea, genele joacă un rol mult mai mic decât se credea inițial. Se pare că factorul de mediu precum somnul este cheie.

Insomnia este o problemă care afectează oamenii. Acest lucru ar putea fi cauzat de o serie ]ntreagă de factori, de la stres și anxietate până la diferite boli. Mai mult, cercetările au sugerat că ar putea afecta chiar și durata de viață.

Potrivit cercetătorilor, bărbații ar putea trăi cu cinci ani mai mult dacă aderă la toate aceste cinci obiceiuri de somn, au declarat oamenii de știință.

Cinci obiceiuri cheie legate de o viață mai lungă

Cele cinci obiceiuri cheie sunt:

  • Șapte sau opt ore de somn pe noapte;
  • Tulburări de somn, nu mai mult de două ori pe săptămână
  •  Incapacitatea de a adormi sau de a ramane adormit, nu mai mult de două ori pe săptămână;
  • Nu folosiți niciun medicament pentru somn;
  • Să se trezească odihnit, cel puțin cinci zile pe săptămână.

Co-autorul studiului și cercetător clinic în medicină la Harvard Medical School, doctorul Frank Qian, a explicat că „cei care au toate aceste comportamente, au mai multe șanse să trăiască mai mult”.

De asemenea, s-a raportat pe scară largă că apneea de somn, o tulburare care îi face pe oameni să facă pauze sau să se oprească din respirat în timpul somnului, poate duce la mai multe afecțiuni cardiace, inclusiv hipertensiune arterială, fibrilație atrială și atacuri de cord.

Noile descoperiri au arătat că tinerii care au obiceiuri de somn mai benefice au un risc mai mic de deces, potrivit Express.

Dr. Qian a spus că „este important ca persoanele tinere să înțeleagă că multe comportamente de sănătate sunt cumulative în timp. La fel cum ne place să spunem: „niciodată nu este prea târziu să faci exerciții fizice sau să te lași de fumat”, de asemenea, niciodată nu este prea devreme. Și ar trebui să evaluăm somnul mai des.”

„Cred că aceste constatări subliniază faptul că oamenii nu dorm suficient”, a spus Dr. Qian. Acesta mai spune că „trebuie într-adevăr să aveți un somn odihnitor și să nu aveți prea multe tulburări de somn.”

Au fost prezentate alt obiceiuri legate de o viață lungă (susținută de știință)
1. Evitați supraalimentația
2. Mănâncă mai multe nuci
3. Încearcă turmeric
4. Mănâncă multe alimente sănătoase din plante
5. Rămâi activ fizic
6. Nu fuma
7. Moderați-vă consumul de alcool
8. Prioritizează-ți fericirea
9. Evitați stresul cronic și anxietatea
10. Hrănește-ți cercul social
11. Fii mai conștiincios
12. Bea cafea sau ceai
13. Dezvoltați un model de somn bun

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel