joi, decembrie 2, 2021
La 50 de ani, cuplurile pot întreţine relaţii sexuale fără a mai avea grija unei sarcini nedorite. În plus, partenerii nu mai sunt concentraţi asupra copiilor şi a carierei, iar eventualele probleme hormonale

Te-ar mai interesa: Vaccinarea anti-COVID va deveni obligatorie în U.E...

care apar pot fi combătute cu ajutorul noilor descoperiri medicale.

Gurile rele spun că după 50 de ani viaţa sexuală se apropie de final, însă anumiţi sexologi se încăpăţânează să susţină exact contrariul, oferind o serie de argumente pertinente în acest sens, relatează health.com. “Nu vă mai deranjează copiii şi puteţi face sex în orice colţ al casei fără să vă gândiţi că v-ar putea întrerupe cineva în cele mai dulci momente. Puteţi avea cel mai bun sex de pe Pământ la 50 de ani”, spune Irwin Goldstein, directorul departamentului de sexologie din cadrul Spitalului Alvarado,

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

San Diego.

1. Fără grija unei sarcini nedorite
La 30-40 de ani, viaţa sexuală este satisfăcătoare, dar partenerii încă au grija copiilor, a carierei şi a contracepţiei. “În intervalul 45-50 de ani, femeile încă se pot alege cu o sarcină nedorită. Odată ce intră le menopauză, această grijă dispare. În plus, scapă de corvoada contraceptivelor şi sunt mai liniştite în plan sexual”, spune Margaret E. Wierman, profesor la University of Colorado Health Sciences Center, din Denver.
2. Sexul e mai bun când este apreciat
La 50 de ani, cuplurile au deja o experienţă solidă

Te-ar mai interesa: Copiii care suferă de astm au prioritate la vaccin...

în pat, au trecut peste inhibiţii şi timiditate şi ştiu exact ce-şi doreşte celălalt. “În plus, la menopauză, majoritatea femeilor încep să conştientiezeze că şi-au cam neglijat viaţa sexuală în ultimul timp, şi că trebuie să profite cât mai pot”, adaugă specialistul american.

3. Creşte şi libidoul
Experţii vorbesc de o scădere a apetitului sexual o dată cu schimbările hormonale asociate menopauzei, însă nu este neapărat o regulă în acest sens. Mai mult, întreruperea anticoncepţionalelor ar putea chiar să revigoreze dorinţa sexuală a femeilor. În orice caz, medicii le pot

Te-ar mai interesa: Vaccinare la domiciliu pentru persoanele care nu s...

prescrie şi terapii hormonale de substituţie cu testosteron, care care sporesc apetitul sexual, fără a dăuna sănătăţii femeilor (terapiile cu estrogen au fost asociate cu risc mare de infarct miocardic).

4. Lubrifianţii compensează dereglările hormonale Schimbările hormonale pot, într-adevăr, să provoace uscăciune vaginală. Nu este un capăt de lume, spun specialiştii, care recomandă folosirea lubrifianţilor. Anumite tipuri de lubrifianţi intensifică circulaţia sângelui în zona genitală şi intensifică plăcerea.
5. Mai multe tratamente pentru disfuncţii
Unul dintre cele mai negre

Te-ar mai interesa: Embolia pulmonară: primele semne de alarmă că un c...

coşmaruri ale femeilor de 50 de ani este să poată să facă sex oricând şi oriunde, dar să aibă un partener care se confruntă cu disfuncţii”, spune sexologul american. Indiferent de probleme, fie că este vorba de disfuncţie erectilă, ejaculare precoce sau un nivel scăzut al testosteronului, medicina modernă oferă soluţii terapeutice pentru fiecare problemă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri