Cinci plante care scad tensiunea și elimină stresul

Cinci plante care scad tensiunea și elimină stresul
Cinci plante care scad tensiunea și elimină stresul

Remediile blânde din plante sunt ideale pentru echilibrul emoțional și normalizarea stării de spirit în concediu. Acestea ne ajută să profităm din plin de vacanță pentru a ne odihni și a avea un somn sănătos. Este esențial ca, mai ales în această perioadă, să alungăm stresul, gândurile negative, nervozitatea și agitația pentru a dormi bine. Farmacia naturii ne pune la dispoziție următoarele plante cu efecte dovedite antistres: roinița, valeriana, talpa-gâștei, hameiul, păducelul.
Roiniță – ajută la îmbunătățirea stării de spirit, are efect sedativ și antidepresiv și constituie o sursă naturală de vitamina C.
Valeriana – este renumită pentru proprietatea de a relaxa sistemul nervos central, ajută la o adormire rapidă și la un somn profund în timpul nopții.
Talpa-gâștei – susține activitatea sistemului nervos, stabilizează emoțiile reducând neliniștea, teama, nervozitatea, are acțiune analgezică și antispasmolitică.
Păducelul – contribuie la scăderea tensiunii arteriale și a palpitațiilor, protejează sistemul cardiovascular în situații de stres, este dovedit ca tonic cardiac, susține circulația sangvină la nivelul creierului.
Hameiul – ajută la dobândirea unui somn odihnitor, are acțiune calmantă, analgezică și constituie o bună sursă de vitamine din grupul B și E.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook