Sari la conținut

Cinci plante care vă ajută să aveţi o sănătate de fier

Plantele vă pot vindeca indigestiile, cresc buna dispoziţie, ajută în curele de slăbire ori cresc performanţele sexuale. Tot ele vă pot reduce zahărul şi grăsimile din sânge. Totuşi, este nevoie să le cunoaşteţi şi efectele secundare pentru a le putea folosi corespunzător.

  • GhimbirulBeneficii: Ca şi usturoiul, ghimbirul are proprietăţi antibacteriene. El poate reduce crampele intestinale, inflamaţiile şi durerile. De asemenea, poate preveni greaţa, senzaţia de vomă sau răul de maşină.
  • Efecte secundare: Unele persoane nu îi tolerează gustul. De asemenea, există riscul ca el să interacţioneze cu unele medicamente anticoagulante.
  • MuşeţelulBeneficii: Florile de muşeţel se pot folosi pentru a reduce febra şi in flamaţiile. Tot muşeţelul poate fi util ca sedativ ori pentru a diminua crampele la stomac şi indigestia. Unii medici prescriu ceaiul de muşeţel în ulcerul gastric. Studii realizate pe animale au demonstrat că substanţele din muşeţel pot ataca helicobacter pylori, bacteria care provoacă ulcerul.

    Efecte adverse:
    Poate reduce absorbţia medicamentelor care se iau pe cale orală. Medicii spun că poate interacţiona cu unele anticoagulante, sedative ori cu suplimentele de fier. Alergicii trebuie, de asemenea, să fie atenţi, deoarece polenul fin din florile de muşeţel poate da efecte adverse.
  • Merişorul

    Beneficii:Poate fi consumat crud, în sucuri sau în tarte cu fructe. Această plantă ajută la prevenirea infecţiilor tractului urinar.Efecte secundare: Singura menţiune este că diabeticii nu ar trebui să consume tarte cu merişor, din cauza conţinutului de zahăr pe care îl au astfel de produse.
  • Ginkgo

    Beneficii:Această plantă împiedică încărcarea vaselor de sânge cu grăsimi şi reduce inflamaţiile. Ginkgo îmbunătăţeşte şi circulaţia sângelui la nivelul creierului, precum şi circulaţia periferică. Poate fi utilă în tratarea durerilor de cap, ameţelilor, tulburărilor de dispoziţie. Efecte adverse: Poate interacţiona cu medicamentele anticoagulante şi antiinflamatoare. Este bine să folosiţi această plantă doar la indicaţia medicului.
  • GinsengulBeneficii: Ingredientele sale au efect antistres, pot îmbunătăţi performanţele sexuale şi pot creşte nivelul de energie. De asemenea, ginsengul are efect antiîmbătrânire. El poate reduce nivelul de zahăr şi de grăsimi din sânge şi creşte hemoglobina. Ginsengul poate fi folosit în mai multe forme: rădăcini uscate, extracte, soluţii, capsule, tablete, băuturi, ceaiuri.

    Efecte secundare: Unul dintre cele mai cunoscute efecte secundare este excitabilitatea. Nu este indicat femeilor însărcinate şi copiilor. Poate creşte tensiunea şi poate interacţiona cu anticoagulantele, aspirina, antiinflamatoarele, corticosteroizii.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel