Sari la conținut

Cinci remedii naturale pentru cistită

Cistita este o inflamaţie a vezicii urinare, care cel mai adesea este cauzată de o infecţie bacteriană. Această problemă este frecventă la femei (o femeie din patru face cistită cel puţin o dată).

Printre simptomele cistitei se numără: presiune în abdomenul inferior, urinare dureroasă, nevoie frecventă de a urina ce apare şi pe timpul nopţii, urina conţine striuri de sânge, este închisă la culoare şi urât mirositoare, iar starea generală este alterată. Se poate instala chiar şi febra.

În ceea ce priveşte tratamentul, trebuie să aveţi grijă să evitaţi, pe cât posibil, frigul şi umezeala, să purtaţi lenjerie numai din bumbac, mai largă, şi să vă feriţi de constipaţie. De asemenea, ori de câte ori simţiţi nevoia să mergeţi la toaletă, trebuie să faceţi imediat acest lucru.

Remedii naturiste:

Frunzele de merișor

Se administrează sub formă de decoct: frunzele se fierb 5-10 minute la foc mic. Se pune o linguriță de frunze mărunțite la o cană de apă

Muşeţelul

Opăriţi o lingură cu flori într-o cană cu apă. Întrucât din acest preparat este nevoie să se bea trei căni pe zi pentru eficienţă, infuzia trebuie pregătită înainte de fiecare consum.

Mătasea de porumb

Uşor antispastică, dar şi diuretică, infuzia de mătase de porumb are efecte excelente în  cistită. Se prepară opărind jumătate de linguriţă într-o cană cu apă. Două, trei căni pe zi sunt excelente.

Coada-şoricelului

Beţi în cursul unei zile o infuzie din două linguri cu flori opărite într-o jumătate de litru de apă.

Florile de soc

Opăriţi una, două linguriţe cu flori într-o cană cu apă. Se beau trei, patru căni pe zi.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel