luni, august 2, 2021

Stresul, poluarea, alimentatia dezechilibrată sunr principalele cauze ale apariției problemelor hormonale.

Iată care sunt primele semne ce trădează dereglările hormonale:

1. Pofta de mâncare

exagerată

Apetitul crescut, care se instalează chiar la câteva minute după ce ai mâncat, indică o disfuncție de natură hormonală. Înseamnă că organismul tău nu poate controla eficient hormonii grelină și leptină, iar aceștia se află într-un dezechilibru. Fiindcă, grelina e de vină când ți-e foarte foame, deci crește apetitul (este secretată de stomac), iar leptina induce sațietatea, adică îl scade (acest hormon este secretat de celulele adipoase).

2. Oboseala

În cazul în care te-ai odihnit suficient și ești cu analizele la zi (care arată că nu suferi de anemie sau de alte carențe de

vitamine ori minerale), dar te simți obosită tot timpul, atunci starea de moleșeală accentuată își găsește răspunsul în modificările hormonale. Glandele paratiroide secretă un hormon care reglează nivelul de calciu, dar când acestea nu funcționează optim și produc prea mult calciu, care provoacă lipsa de energie.

3. Migrene frecvente

Femeile sunt cele mai vizate de migrene. Acestea apar când nivelul estrogenului, hormonul feminin, crește, iar asta se întâmplă înainte de menstruație. Dacă migrenele apar independent de acea perioada lunară, se recomandă un control amănunțit la ginecolog

și efectuarea analizelor endocrinologice specifice.

4. Libidou scăzut

Simți că nu mai ai deloc apetit sexual, însă atracția față de partenerul tău este aceeași. Una dintre principalele simptome ale dereglărilor hormonale este scăderea libidoului. Alături de acesta, pot apărea dereglările de somn și uscăciuna vaginală.

5. Transpirația abundentă

Dereglările hormonale pot cauza transpirațiile nocturne sau chiar bufeuri. Așadar, dacă te confrunți cu astfel de probleme, încearcă în primul rând să stai departe de stres și să consumi cât mai multe fructe și legume.

Ultimele stiri

Parteneri