Sari la conținut

Cinci simptome mai puțin cunoscute ale demenței care apar ca „schimbări de comportament”

psihic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Emma Hewat, șeful departamentului de demență la KYN, are o experiență de peste 17 ani de specializare și consiliere în domeniul demenței. În timp ce majoritatea sunt conștienți de semnele cele mai evidente ale demenței, cum ar fi lupta pentru a-și aminti informații noi, există simptome mai subtile de care trebuie să țineți cont.

Hewat a recomandat să urmăriți „schimbările de comportament”, care pot include „pierderea încrederii, devii retras și pierderea interesului pentru prieteni, muncă sau hobby-uri”.

Expertul a adăugat: „Persoanele care trăiesc cu demență pot avea, de asemenea, tulburări de somn sau vise vii și probleme în recunoașterea și înțelegerea banilor”.

Toate acestea pot fi semne ale îmbătrânirii normale! Ceea ce îi deosebește de demență este atunci când „schimbările abilităților mentale sunt mai grave”.

Simptomele frecvente ale demenței

Hewat a explicat: „În mod obișnuit, semnele timpurii ale demenței includ creșterea frecvenței de pierdere a memoriei, confuzia, probleme de a găsi cuvântul potrivit și pierderea în locuri familiare”.

Pe măsură ce creierul este afectat mai mult de boală, cei afectați pot începe să se lupte cu probleme legat de bugetarea facturilor, pot pierde evidența datei și sezonului în care se află și pot avea probleme cu luarea deciziilor.

Pot exista și alte cauze ale problemelor de memorie care nu sunt legate de demență.

Exemplele includ stresul, menopauza, medicamentele, anxietatea și senzația de depresie.

Cinci simptome mai puțin cunoscute ale demenței

  • Pierderea încrederii
  • Devii retras
  • Pierderea interesului pentru prieteni, muncă și hobby-uri
  • Tulburări de somn
  • Probleme de înțelegere a banilor.

Dacă se suspectează demența, iar testele confirmă că este așa, atunci poate doriți să începeți să vă gândiți la următorii pași.

Hewat a spus: „Pentru a sprijini cel mai bine pe cineva care trăiește cu demență, spațiile trebuie să fie familiare.

Izolarea socială ar trebui de asemenea]redusă, deoarece aceasta poate crește sentimentele de anxietate”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel