joi, mai 6, 2021

Nu de puține ori alegem să amânăm pentru prea mult timp vizita la dentist. Grija pentru sănătatea dinților este lăsată adesea pe ultimul loc. Și, deși nu credem, problemele încep să apară. O simplă carie

în primă fază nu sperie pe nimeni. Însă, în timp,  repercusiunile pot fi destul de grave – pierderea dintelui și, implicit, apelarea la implant dentar.

Acesta este doar un exemplu de cauză care frecvent conduce la pierderea dinților. Specialistul în implantologie, dr Taner Chemal ne explică care sunt cele mai des întâlnite situații care ne afectează sănătatea dinților și care, într-un final, ne conduc spre implantul dentar.

”Nu uitați că este mai bine să previi decât să tratezi! Prezentându-vă regulat la medic (din 6 în 6 luni), problemele dentare pot fi descoperite la timp, în faza incipientă

și tratate simplu și eficient, fără suferință și cu costuri reduse. Nu uitați că orice problemă medicală netratată la timp se va complica întotdeauna, generând suferință, pierdere de timp și costuri ridicate!”, a declarat medicul implantolog dr. Chemal.

Astfel, medicul spune care sunt cauzele frecvente ale pierderii dinților:

–          Caria complicată (severă) urmată de extracție;

–          Traumatisme ale regiunii faciale/orale în timpul unor accidente;

–          Boala parodontală (parodontoza) avansată care a distrus osul ce susține dintele/dinții;

–         

Tratament de canal nereușit care a condus la extracția dintelui;

–          Abcces (infecție) sever în regiunea maxilo-facială care a compromis și dintele/dinții;

–          Lipsa congenitală (din naștere) a mugurelui dentar.

Ultimele stiri

Parteneri