joi, decembrie 8, 2022

Sâmbătă, 19 noiembrie, biserica îl cinstește pe Sfântul Proroc Avdie. Unele dintre cele mai importante evenimente din viața Sfântului Proroc Avdie au fost  menționate în doxologia.ro.

Cine a fost Sfântul Proroc Avdie, care este cinstit pe 19 noiembrie?

Sfântul Proroc Avdie a trăit cu 800 de ani înainte de venirea pe lume a lui Iisus Hristos. Acesta provenea din Sihem și mai era numit și „robul Domnului”.

Cine a fost Sfântul Proroc Avdie, care este cinstit pe 19 noiembrie?

Sfântul Proroc Avdie a slujit lui Ahav și mai apoi lui Ohozia.
Când Ahav a trecut la cele veșnice și în locul său a venit împărat Ohozia, fiul său, Sfântul Proroc Avide a slujit în rândurile ostașilor.
A fost printre cei trei căpitani care au fost trimiși la Ilie Prorocul, împreună cu alți cinci soldați. Dintre cei trei căpitani, doi au avut de suferit după ce a căzut foc din cer care i-a ars, rămânând doar cel de-al treilea căpitan, Sfântul Proroc Avide.

Te-ar mai interesa: Ai un risc major să dezvolți cheaguri de sânge dac...

Sfântul Ilie l-a cruțat și s-a dus împreună cu acesta înapoi la împărat

Sfântul Proroc Avide a renunțat la slujba împăratului și a început să îl urmeze pe Sfântul Proroc Ilie, luând duhul proorociei.
Sfântul Proroc Avide a trecut în neființă și a fost înmormântat alături de părinții săi. În urma sa a rămas cartea cea mai scurtă din Vechiul Testament care are 21 de versete.

În această zi mai sunt pomeniți și:

  • Sfântul Mucenic Varlaam;
  • Sfinții Ioasaf si Varlaam din India
  • Sfântul Varlaam al Pecerskai;
  • Sfântul Mucenic Azi, făcătorul de minuni;
  • Sfinții 150 de ostași;
  • Sfântul Mucenic Agapie;
  • Sfântul Mucenic Iliodor, din Maghido Pamfiliei;
  • Sfinții Mucenici Antim, Talaleu, Cristofor si Eufimia cu fiii lor;
  • Sfântul Panharie.


Rugăciunea zilei de sâmbătă

Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu, cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif şi de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul şi Îndumnezeitul Tău suflet şi de acolo ai îndepărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale şi ai adus bucurie nespus de mare strămoşilor noştri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită şi i-ai suit în Rai.

Te-ar mai interesa: De ce sunt norocoase toate femeile născute în luna...

Îngroapă păcatele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor şi suie mintea mea la cer, ca sa mă bucur de Faţa Ta.

Doamne, primeşte umilita mea rugăciune

Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima, care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, iar a treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoţit de Sfinţii Tăi Îngeri.

Te-ar mai interesa: Tulburarea de somn care îmbătrânește și îngroașă v...

Îndură-Te, Doamne, şi de cei vii, şi de cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfinţilor Tăi către care zic şi eu, nevrednicul: O, fericiţi slujitori ai lui Dumnezeu! Nu încetaţi a vă ruga Lui ziua şi noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greşim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociţi pentru noi Darul şi ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu ştim a-l cere după cuviinţă.

Rugăciune pentru cei tulburaţi linişte

Nu încetaţi a vă ruga, pentru ca prin rugăciunile voastre, păcătoşii să câştige iertare, săracii ajutor, întristaţii mângâiere, bolnavii sănătate, cei slabi la minte înţelepciune. Cei tulburaţi linişte, cei asupriţi ocrotire şi toţi împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste şi închinăciune în veci. Amin.

Te-ar mai interesa: Semnul ficatului gras care apare în palme. Nu îl i...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private