Categories: Stil de viaţă

Cine credeţi că e mai în formă, un vegetarian sau un carnivor?

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loma Linda a scos la iveală că există o legătură între tipul dietei şi greutatea corporală, vegetarienii având un indice de masă corporală (IMC) mai mic decât carnivorii. Interesant e că cercetătorii au observat această asociere, chair dacă ambele grupuri (vegetarienii şi carnivorii) consumau acelaşi număr de calorii.

Studiul publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics se bazează pe date provenite de la cinci gruupuri de oameni: carnivori, semi-vegetarieni (consumă carne ocazional), pesco-vegetarieni (vegetarieni caremănâncă şi peşte), ovo-lacto-vegetarieni (vegetarieni care conumă lactate) şi vegani ( care nu consumă produse de origine animală). Informaţiile au fost colectate în perioada 2002-2007 de la 71.75 femei şi bărbaţi.

Aportul aloric a fost la fel pentru toate cele cinci grupuri- aproximativ 2.000 de calorii pe zi – excepție făcând semi – vegetarienii , care au consumat 1707 de calorii pe zi .

Cercetatorii au descoperit că media IMC-ului a fost mai mică  în rândul veganilor , în timp ce media cea mai mare a IMC-ului  a fost a celor care consumă carne .

Concentrându-se în special pe problema obezităţii, cercetătorii au descoperit că vegetarienii au avut cel mai mic procent de obezi – doar 9,4% – în timp ce consumatorii de carne au avut cel mai mare procent obezi – 33,3% . Aproximativ 24% din semi – vegetarieni erau obezi , 17,9% din pesco – vegetarieni erau obezi  şi 16,7% din ovo-lacto-vegetarieni erau obezi .

Chiar dacă aportul de calorii a fost similar pentru toate grupurile, au existat diferențe în cazul tipurilor de nutrienți consumaţi. Consumatorii de carne a avut cel mai mic aport de proteine vegetale, beta-caroten, fibre şi magneziu precum și cel mai mare aport de acizi graşi.

Desigur, dieta nu este singurul factor care influenţează greutatea corporală – studiul nu a examinat și alți factori, cum ar fi mişcarea sau statutul socio-economic . Acesta a aratat doar o asociere între modele de alimentație și greutate nu o relație cauză -efect

Recent Posts

Cele patru previziuni sumbre ale lui Rasputin care s-au adeverit deja

Grigori Rasputin, misticul rus și consilier al familiei regale, a fost subiectul fascinației și al…

5 ore ago

Zodii care își găsesc adevărate dragoste după Paște. Numerolog: Ei vor avea parte de o întâlnire care le schimbă viața la 180°

Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt zodiile norocoase care…

5 ore ago

Planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Înflorește în luna Mai

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, care este planta din care…

6 ore ago

Ce și cum mâncăm de Paște. Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 reguli esenţiale pentru a nu ajunge la urgențe

Medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat zece recomandări de urmat pe care românii trebuie să le…

6 ore ago

Superstiții de Paște. Lidia Fecioru: ”Să nu uităm să ducem un bănuț să-l sfințim la biserică, în ziua de Paște”

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre tradițiile și superstițiile specifice…

7 ore ago

Cum îți dai seama dacă cineva este invidios pe tine? 3 semne evidente

În lumea complicată a relațiilor umane, întâlnim uneori oameni care nu ne doresc întotdeauna binele.…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic