duminică, aprilie 11, 2021

Zi istorică în Republica Moldova. Cine este prima persoană vaccinată anti-covid

La sfârșitul săptămânii trecute la Chișinău au ajuns primele doze de vaccin anti-covid, doze donate de România. Astăzi,

2 martie, le-a fost administrat prima doză medicilor, „personalul medical din prima linie”. Președintele Maia Sandu a anunțat pe pagina sa de Facebook că un cadru medical este prima persoană vaccinată din Republica Moldova.

Maia Sandu: Înțeleg îngrijorarea voastră, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile

„Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți. Astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate.

Știu că mai sunt persoane nesigure

cu privire la vaccinare. Înțeleg îngrijorarea voastră, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile, decesele și, progresiv, elimina restricțiile.

Peste 200 de milioane de doze au fost deja administrate în lume și, drept consecință, s-a observat scăderea ratei spitalizărilor și a cazurilor grave. Țările care au o rată înaltă de vaccinare constată că se micșorează cazurile de îmbolnăvire și încep să relaxeze măsurile restrictive impuse.

Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin. Prima tranșă de vaccinuri

va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie”, a fost mesajul Maiei Sandu.

Medicul Adrian Belîi, prima persoană vaccinată anti-covid

Potrivit tv8.md, primul lucrător medical care a fost vaccinat împotriva infecției COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă este șeful Departamentului de anestezie și terapie intensivă Adrian Belîi. Șeful departamentului lucrează zilnic cu pacienții bolnavi de COVID-19, care ajung la Institutul de Medicină

Urgentă din Chișinău.

În octombrie 2020 medicul declarase că dacă la începutul pandemiei marea provocare în lupta cu virusului SARS-CoV-2 era organizarea corectă a proceselor, formarea echipelor medicale, depășirea anxietății și fricii, ulterior, cea mai mare dificultate a fost obținerea rezistenței față de volumul mare de muncă. Primul lucrător medical în Republica Moldova a fost vaccinat la Spitalul Republican.

„Senzația… este ușoară. Practic nu simt durerea”, a declarat Adrian Belîi, după imunizare.


Ultimele stiri

Parteneri