luni, iulie 26, 2021

Cine face primul pas într-o relație? TOP 5 nevoi ale femeii VS TOP 5 nevoi ale bărbatului.

Frica de respingere este foarte mare. În viață, pierdem, de foarte multe ori, oportunități interesante, tocmai

din teama de a nu fi respinși. Este important să învățăm că, în momentul în care cineva care ne place ne refuză, nu trebuie să o luăm personal.

Pentru că trebuie să înțelegem că cineva care ne refuză, refuză, de fapt, ceea ce avem noi să-i oferim, nu neapărat persoana noastră. Pentru că nu a avut timpul necesar să ne cunoască. Să știe cine suntem noi, ca persoane, cu aspirațiile, cu modul nostru de a fi, cu speranțele, tristețile și bucuriile noastre.

Cine face primul pas într-o relație? Pasul cel mai important într-o relație îl face bărbatul

Fie că are legătură cu educația sau nu, fie că

femeia e cea care face primul pas sau nu, specialiștii sunt de părere că, la începutul unei relații, PASUL CEL MAI IMPORTANT îl face, totuși, bărbatul.

„De ce? Pentru că eu, ca femeie, oricât de inabordabilă m-aș considera, în subconștientul meu am nevoie de niște nevoi. Am nevoie de niște lucruri care să-mi asigure siguranța în această relație. În ce sens? Gândiți-vă că o femeie când vrea să facă primul pas, îl face asumat pe termen lung.

Adică, femeia are tendința de a proiecta puțin mai departe decât bărbatul. Inconștient, noi proiectăm asupra partenerului nostru dorințele noastre, care

sunt foarte bine înrădăcinate.

Prin urmare, femeia are nevoie de o confirmare că se poate baza pe bărbat. Că se simte în siguranță și protejată, nu față doar de ea, ci, ca o proiecție, și față de, eventual, copiii ei”, a explicat psihoterapeutul Beatrice Enăchescu, în cadrul emisiunii Doc PLAY, de pe contul de YouTube „Doctorul Zilei”.

TOP 5 nevoi ale femeii VS TOP 5 nevoi ale bărbatului

Există cinci nevoi de bază în topul nevoilor de bază ale bărbaților, care sunt pe ultimele locuri în clasament, la femei. Și invers. Important de reținut este că relațiile extraconjugale, întotdeauna, vor începe

ca urmare a neîmplinirii acestor nevoi.

Top 5 nevoi de bază ale bărbatului

1. Sexul

2. Nevoia de companie

3. Atracția fizică față de femeie

4. Confortul (oaza de liniște)

5. Nevoia de a fi admirat (de validare)

Top 5 nevoi de bază ale femeii

1. Afecțiune (siguranță, protecție)

2. Conversație intimă (împărtășire de emoții)

3. Sinceritate și încredere

4. Siguranță financiară

5. Nevoia de a fi un tată bun

 

Ultimele stiri

Parteneri