marți, iunie 6, 2023

Lentilele de contact colorate sunt o soluție ușoară atunci când dorești o schimbare de look sau te pot ajuta să obții culoarea ochilor la care ai visat mereu. De la nuanțe naturale de albastru, verde sau negru până la culori îndrăznețe precum violetul, lentilele de contact îți pot schimba complet aspectul fizic și te pot ajuta să ai mai multă încredere în tine.

Însă, nu știi dacă poți purta lentilele fără probleme? Iată câteva aspecte de care să ții cont.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

1. Mergi la oftalmolog înainte de a achiziționa lentilele

Purtarea lentilelor de contact vine cu o serie de contraindicații, în special de natură medicală. Mai precis, acestea nu pot fi purtate dacă suferi de anumite afecțiuni oftalmologice. Aici nu ne referim la defectele de vedere, deoarece există și lentile de contact colorate cu dioptrii, ci la probleme precum sindromul ochiului uscat, conjunctivita sau diverse afecțiuni ale corneei. Așadar, printr-un control specializat, poți descoperi dacă ai astfel de probleme.

În plus, este important să știi exact cât de mult poți purta lentilele, dar și să cunoști alte instrucțiuni de folosire. Cele mai bune sfaturi pe care ți le poate oferi cu privire la acest subiect este nimeni altul decât medicul oftalmolog.

Te-ar mai interesa: Semințe de mac: beneficii uimitoare pentru inimă, ...

2. Nu purta lentile dacă lucrezi într-un mediu toxic

O altă contraindicație importantă este legată de contactul cu substanțele toxice sau de lucrul într-un mediu unde se află mult praf. Lentilele de contact, fie ele colorate sau nu, sunt de fapt un material care acoperă o anumită suprafață a ochiului. Așadar, acestea acumulează impurități de-a lungul zilei, iar depunerea unor astfel de substanțe iritante poate provoca inflamarea ochilor.

Te-ar mai interesa: De ce crește tensiunea noaptea. Hipertensiunea art...

3. Evită lentilele dacă suferi de alergii

Pentru ca acestea să se poată păstra imaculate și să poată fi folosite fără probleme, lentilele vor trebui dezinfectate zilnic, folosind o soluție specială. Dacă ai ochii sensibili și suferi de alergii, în special la substanțele pentru dezinfectat, riscul de a dezvolta o reacție alergică la lentilele de contact este foarte mare. Așadar, ar trebui să eviți utilizarea lor.

Te-ar mai interesa: Sforăitul puternic duce la micșorarea creierului ș...

4. Poți purta lentile de contact colorate și dacă te machiezi

Există numeroase mituri care asociază purtarea lentilelor de contact cu evitarea machiajului. Însă, acest lucru nu este adevărat. Produsele de machiaj nu ajung în ochi și nu influențează în niciun fel lentilele de contact. Așadar, nu va trebui să îți faci niciun fel de griji dacă dorești să îți schimbi culoarea ochilor cu ajutorul acestora și să continui să te machiezi.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

5. Vârsta nu este un impediment în purtarea lentilelor de contact

Dacă ai peste 60 de ani, nu trebuie să îți faci griji că nu poți purta lentile de contact. De fapt, nu există o limită superioară de vârstă peste care nu le mai poți folosi, deoarece aceasta nu influențează în niciun fel purtarea lentilelor. Există, în schimb, o restricție când vine vorba de copii. Mai exact, micuții sub 8 ani nu pot folosi aceste dispozitive.

Îndrăznește să îți schimbi look-ul cu lentilele de contact colorate disponibile pe lensa.ro. Ține cont de toate aceste aspecte, astfel încât să ai o experiență cât mai plăcută și să eviți apariția unor complicații.

Imaginea poate fi descărcată de aici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private