joi, februarie 2, 2023

Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de imunizare în România, precizează categoriile de persoane care se pot imuniza în a treia etapă a campaniei de vaccinare.

România se pregătește pentru a treia etapă a campaniei de vaccinare. Aceasta va cuprinde o mare parte a populației, solicitând astfel crearea mai multor locuri disponibile în centrele de imunizare. Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare în România, explică detaliile privitoare la această etapă.

Trebuie să dăm posibilitatea tuturor categoriilor populaționale din etapa a treia să se poată programa pentru vaccinare. De asemenea, în momentul în care va fi deschisă și etapa a treia de vaccinare, evident că trebuie create suficiente locuri disponibile în centrele de vaccinare încât să se faciliteze accesul tuturor persoanelor care doresc să se vaccineze în aceste centre de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

Ceea ce noi estimăm, vor fi suficiente locuri de vaccinare în centre începând cu  luna aprilie. Cred că nivelul de așteptare, dacă vreţi, şi timpul de aşteptare nu va mai fi unul atât de lung ca în acest moment, din două motive: pe de o parte, vom avea suficiente doze disponibile şi pe de altă parte, vor fi suficiente locuri în centrele de vaccinare care să permită atât programarea, cât şi, bineînțeles, administrarea vaccinurilor conform programărilor şi intenţiei fiecărei persoane de a se vaccina”, afirmă Valeriu Gheorghiță, potrivit Rador.

Vor mai exista reprogramări ăn masă, din cauza lipsei de vaccinuri?

 Nu, în momentul în care o persoană se programează, deci, practic, selectează un centru de vaccinare, își programează prima doză și automat se programează data de rapel, atunci persoana respectivă va avea asigurat şi va avea certitudinea că primi atât prima doză, cât și doza de rapel.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

Sigur, au fost situaţii, după cum ştim, pe la sfârșitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie, în care am fost nevoiţi să reprogramăm un anumit număr de persoane, având în vedere numărul de doze care a fost redus în săptămâna 18-24 ianuarie, dar cred că acest tip de evenimente nedorite nu vor mai fi întâmpinate în perioada următoare.

Din această pespectivă, orice persoană care îşi face o programare într-un centru de vaccinare, teoretic şi practic, ar trebui să aibă o certitudine că va primi atât prima doză, cât şi doza de rapel”, asigură medicul.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private