Sari la conținut

Ciolacu dă garanții că nici un spital nu a rămas fără bani de salarii şi de medicamente: „În acest moment nu este un blocaj, nu mai speriaţi oamenii!”

sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
premierul Romaniei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că niciun spital nu va rămâne fără bani de salarii şi de medicamente, precizând că până la rectificarea bugetară Guvernul a aprobat o procedură ca finanţarea să fie asigurată prin Fondul de rezervă al Executivului.

Şeful Guvernului a fost întrebat de presă despre faptul că anumite spitale „nu au bani nici măcar de medicamente” şi ar urma să intre în „incapacitate de plată” în luna octombrie.

” Am anticipat împreună cu ministrul de Finanţe şi cu ministrul Sănătăţii o astfel de situaţie. Mai mult, am aprobat în guvern procedura, până se va face rectificarea, cum se acoperă aceste cheltuieli, am făcut prin Fondul de rezervă al Guvernului.

În acest moment nu este un blocaj, nu mai speriaţi oamenii, lăsaţi-i. Spuneţi-mi ce manager şi îl sun imediat, să văd ce sumă… dacă vorbim ceva generic… În ceea ce priveşte Casa de Sănătate, ştiţi foarte bine că am venit şi am schimbat toată conducerea.

Mai ştiţi la fel de bine că am găsit 6 miliarde de lei acordate pe concediile medicale, ştiţi la fel de bine că am venit pe măsurile fiscale ca să plătească toată lumea CASS, 1,6 milioane de oameni nu plăteau CASS.

Acele fonduri merg la Sănătate. Deci, cu alte cuvinte, am văzut şi probleme şi am şi intervenit şi nu a rămas până în acest moment niciun spital fără bani de salarii şi de medicamente. Cu certitudine, nu vor rămâne”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.