Sari la conținut

Ciorba care ar trebui consumată în prima zi a anului. Medic: este considerată medicament și reface flora bacteriană

ciorbă
Sursă foto: Playtech
Beneficiile pentru sănătate ale consumului de ciorbă

Ciorba acră reprezintă un adevărat miracol pentru sănătate, iar medicii ne recomandă să o consumăm chiar din prima zi a anului pentru a ne reface organismul după sărbători.

Ciorba acră este o supă tradițională în bucătăria românească și în alte bucătării din Europa Centrală și de Est. Este recunoscută pentru gustul său distinct, acru și picant, care provine de obicei de la adăugarea de zeamă de varză murată sau de lămâie. Ciorba acră poate fi preparată cu diverse ingrediente, inclusiv carne de porc, vită, pui, pește sau legume.

”O ciorbă cu varză, o ciorbă acră, o ciorbă cu borș ar fi foarte potrivită pentru a ne ajuta să ne refacem. Ne rehidratează, ne aduce mineralele de care avem nevoie și reface flora microbian”, a explicat dr. Anca Hâncu, medic generalist, doctor în științe medicale, nutriționist și coordonator al Centrului de Medicina Stilului de viață la DC MEDICAL.

Beneficiile pentru sănătate ale ciorbei acre

Ciorba este o mâncare populară și în același timp tradițională atât în casele românilor cât și în meniul restaurantelor.

Din bătrâni se spune că ciorba şi supa în egală măsură alungă răcelile dacă sunt fierbinţi, răcoresc dacă se consumă reci, hidratează şi încarcă organismul cu sănătate.

Ciorba acră conține, în general, o cantitate semnificativă de apă, contribuind astfel la hidratarea corpului. Datorită conținutului de lichid și fibrelor, ciorba acră poate oferi senzația de sațietate mai rapid decât alte preparate, contribuind la controlul greutății.

Bors
Sursa foto: doctorulzilei.ro

Există numeroase variante de ciorbă acră, astfel încât poți alege ingrediente în funcție de preferințe și nevoi dietetice specifice.

Borșul este o sursă bună de lichide, contribuind astfel la hidratarea organismului. Consumul regulat de lichide este esențial pentru menținerea echilibrului hidric în organism și pentru buna funcționare a organelor.

Puterea terapeutică a borşului vine şi de la drojdia de bere care ajută fermentaţia, ingredient care conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate, seleniu, dar, mai ales, crom. Borşul sau zeama rezultată din macerarea târâtelor de grâu conţine şi un complex de vitamine B şi C, minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel