Sari la conținut

Ce trebuie să știm despre cistită, inflamația vezicii urinare

prescriptie medicala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
medicamente pentru cistita

Cistita este inflamația acută sau cronică a vezicii urinare, afecțiune care apare foarte des la femei. De cele mai multe ori tratamentul este bazat pe administrarea de antibiotice. Mergi la medic, ia tratamentul, iar acasă te poți ajuta și de anumite remedii naturale care te scapă mai iute de boală.

Datele statistice arată că o femeie din cinci cel puțin o dată pe an face un episod de cistită. Bărbații fac această boală foarte rar, explicația fiind aceea că la femei uretra este mai scurtă față de cea a bărbaților. Ca manifestări cistita cuprinde: senzația de arsură sau durere intensă la urinare, nevoia urgentă de a urina, urina este tulbure și are un miros nu foarte plăcut. Mai rar apare și sângele în urină, fenomen numit hematurie.

Iată cinci remedii naturale de ajutor în cistite:

  • Sucul de merișoare te poate scăpa mai repede de infecție și în plus poate să prevină recidiva. Merișoarele sunt foarte bogate în vitaminele A, B, C și E care au rolul a de crește rezistența organismului în fața infecțiilor dar și de a opri dezvoltarea bacteriilor în tractul urinar. Sucul dar și ceaiul de merișoare are proprietăți antiseptice  excelente, așa că le poți consuma cu încredere când ești bolnavă.
  • Ceaiul de echinaceea. Este un ceai care contribuie la reducerea disconfortului apărut la urinare, combate senzaţiile de usturime date de cistită. În plus, are și efect imunostimulator.
  • Ceaiul de leuștean. Pentru prevenirea cistitei se consumă mult leuștean proaspăt dar și ceaiul este bun. Leușteanul are efect diuretic, efect antibacterian și este un excelent antispastic natural.
  • Sucul de afine. Acestea pot să inhibe răspândirea bacteriilor în organism. Sunt și studii care arată că sucul de afine ajută la prevenirea infecțiilor urinare.
  • Ceai de coada calului este un diuretic natural, care va crește volumul de urină și în plus are proprietăți care duc la accelerarea vindecării și a recuperării. Flavonoidele, substanțe care se găsesc în această plantă ajută la calmarea arsurilor și durerilor care însoțesc infecția tractului urinar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel