Citricele, interzise în această afecțiune. Iată cum îți pot deteriora rapid starea de sănătate

Din cuprinsul articolului

Citricele se află pe lista fructelor preferate, la nivel mondial. Bogate  în vitamina C, antioxidanți și alți nutrienți esențiali, sunt adevărate ajutoare pentru sănătate. Totuși, există o afecțiune care este profund afectată de consumul de citrice.

Citricele sunt preferatele românilor, mai ales în sezonul rece. Potrtocalele, mandarinele, clementinele oferă un strop de aromă sărbătorilor și un plus pentru imunitate, datorită conținutului ridicat de vitamina C.

Iată ce beneficii au citricele și cui îi pot fi contraindicate

  • sursă bună de fibre
  • benefice pentru sănătatea inimii
  • indice glicemic scăzut
  • ameliorează simptomele răcelilor de sezon și grăbesc vindecarea
  • sunt bogate în potasiu
  • ajuta la absorbția altor nutrienți, precum fierul
  • hidratează
  • mențin sănătatea pielii
  • ajută la pierderea în greutate, întrucât au un conținut redus de grăsimi, săruri de sodiu și calorii. De asemenea, nivelurile ridicate de vitamina C ajută la reglarea indicelui de grăsime corporală și reduce circumferința taliei.
  • au un efect antioxidant și contribuie la combaterea radicalilor liberi
  • au un efect antiinflamator, reducând durerile și ajutând la prevenirea rupturilor musculare

Totodată, citricele pot fi contraindicate persoanelor care suferă de artrită. Natura acidă a citricelor ar putea afecta această afecțiune și accentuează simptomele.

Citricele, interzise în artrită

Denisa Zaharia, medic de familie, dezvăluie la Realitatea de ce citricele nu sunt recomandate dacă suferi de artrită.

„Sunt persoane care trebuie să le consume în cantităţi mici sau deloc. Este vorba despre cei care suferă de reumatism, deoarece natura acidă a sucului poate să accentueze simptomele artritei. De asemenea, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare.

De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii. Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

 

Recent Posts

Planta minune care te menţine sănătos! Aproape orice boală se poate vindeca

Planta minune care te menţine sănătos! Frunzele acestei plante conțin de două ori mai multă vitamina…

9 minute ago

Obiceiul de Paște pe care toată lumea l-a uitat. Ce trebuie neapărat să faci

Sărbatorile pascale înseamnă tradiție , bucurie și reunire în toate culturile creștine. Aceste sărbători celebrează…

39 de minute ago

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Atenție la ouă și drob

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Sărbătorile Pascale se numără printre cele…

o oră ago

Tradițiile ne pot îmbolnăvi. De ce să NU consumăm ouăle vopsite care s-au spart în timpul fierberii

Daca ouăle vopsite de paste s-au spart în timpul fierberii, nu exista un risc major…

2 ore ago

Ce nu ai voie să faci în Duminica Paștelui. Ține neapărat cont de aceste tradiții

Ce NU ai voie să faci în prima zi de Paște 2024. Creștinii ortodocși respectă…

2 ore ago

Horoscop 5 mai. Află ce se întâmplă cu zodia ta în ziua de Paște: Este bine să ai garda ridicată

Horoscop 5 mai. Află ce se întâmplă cu zodia ta în ziua de Paște. Nativii…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic