joi, decembrie 9, 2021

Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici, o substanţă care se găseşte în citricelor precum grapefrutul este un aliat de nădejde pentru sănătatea rinichilor. Aceste fructe previn mai ales chisturile renale, arată un studiu recent.

Narigenina, o substanţă de bază din compoziţia citricelor, ar putea sta la baza unor noi medicamente pentru tratarea bolii polichistice renale, potrivit specialiştilor de la Universitatea Royal Holloway, St. George, Universitatea din londra şi Kingston.

Te-ar mai interesa: În ultimii doi ani au fost înregistrate peste 160 ...

Boala se transmite genetic şi se manifestă prin formarea de chisturi la nivelul rinichilor, care duc, în timp, la reducerea funcţiilor renale, dar şi la hipertensiune arterială. Rinichii polichistici pot fi cauza unui infarct, atac cerebral sau anevrism cerebral. Cele mai afectate sunt persoanele cu vârste între 30 şi 60 de ani.
Narigenina din citrice, mai ales din grepfrut, acţionează asupra unei proteine, numită PKD2, care este responsabilă cu dezvoltarea chisturilor la nivelul rinichilor, blocând formarea acestora

„Această descoperire este un mare pas înainte în înţelegerea bolii polichistice renale şi a modurilor prin care aceasta poate fi tratată“, a subliniat profesorul Robin Williams, de la Universitatea Royal Holloway.

Te-ar mai interesa: Top 10 fructe cu proprietăți de purificare și vind...

De obicei, rinichiul polichistic este depistat între 40 şi 60 de ani, pe fondul unei insuficienţe renale, al hipertensiunii arteriale sau al măririi în volum al rinichilor. De asemenea, boala se manifestă prin dureri lombare (cauzate de mărirea rinichilor), dureri abdominale, sânge în urină, urinări frecvente, calculi renali sau infecţii urinare frecvente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri