Sari la conținut

Ciupercile genitale. Vezi care sunt cele 5 ierburi care le combat

inconteneta urinara
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
remedii inconteneta urinara

Ciupercile genitale. Candidoza vaginala, adesea mentionata ca infectie fungica, este o problema frecvent intalnita, ce afecteaza, aproximativ 75% dintre femeile adulte. Infectiile vaginale fungice apar atunci cand noi ciuperci sunt introduse in zona vaginala sau atunci cand exista o crestere a numarului de ciuperci deja prezente in vagin, in raport cu cantitatea normala de bacterii.

De exemplu, atunci cand bacteriile normale, cu rol de protectie sunt eradicate prin administrarea de antibiotice (administrate pentru tratarea tractului urinar, respirator sau alte tipuri de infectii) sau de medicamente imunosupresoare, fungii se pot multiplica, invadeaza tesuturile si cauzeaza iritatia mucoasei vaginului (vaginita). Infectiile fungice vaginale pot sa apara si ca urmare a aparitiei unor leziuni in interiorul vaginului, cum ar fi dupa chimioterapie, potrivit sfatulmedicului.ro.

Femeile care au un sistem imunitar scăzut pot dezvolta infectii vaginale fungice mai des. Alte conditii care pot predispune la aparitia candidozei vaginale sunt: diabetul zaharat, sarcina si utilizarea de contraceptive orale.

Plante care au puterea să combată ciupercile genitale

scortisoara combate infectiile genitale

Pentru cele ce nu știu, există cinci ierburi care le combat. Vezi care sunt acelea:

  • Calendula.  Are proprietăți antimicrobiene puternice, reduce nivelul inflamației și crește circulația sângelui.
  •  Scorțișoara. Condimentul are un efect antifungic puternic, deoarece reglează nivelul zahărului din sânge, prevenind astfel creșterea excesivă a fungilor.
  • Oregano sălbatic. Este una dintre cele mai puternice plante antifungice, deoarece are proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii.
  • Cuișoarele ajută la tratarea indigestiei și a diareei, limitând în același timp creșterea ciupercilor.
  • Berberina este o substanță bioactivă care se găsește în anumite plante (berberide). Are un puternic efect antifungic, reduce inflamația, detoxifică ficatul și vezica biliară și previne producerea de lipază, enzimă care contribuie la creșterea excesivă a ciupercilor.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel