miercuri, septembrie 28, 2022

Ghidul asiguratului, lansat de CNAS, va ajuta publicul să înțeleagă mai bine modul de funcționare a sistemului. Aici veți găsi informații importante, referitoare la calitatea de asigurat, modalităţile de accesare a serviciilor pe fiecare domeniu de asistenţă medicală, precum și drepturile şi obligaţiile asiguratului, conform reglementărilor în vigoare.

Mai mult de atât, ghidul poate fi uitilizat atât de persoanele asigurate, cât și de persoanele neasigurate, aflând detalii despre serviciile medicale la care au dreptul şi care este modalitatea de accesare a acestora.

Te-ar mai interesa: Oamenii de știință au descoperit ce provoacă Alzhe...

Ghidul asiguratului, lansat de CNAS

„Informarea corectă, completă și accesibilă a celor pe care îi deservește un sistem de sănătate este o condiție fundamentală pentru buna funcționare a acestuia. Nu doar în România, ci în orice țară. Pe fondul unor reglementări complexe și deseori în schimbare, cu atât mai mult în contextul pandemiei COVID-19, a situa oamenii în centrul sistemului înseamnă nu doar a concepe și implementa politici de sănătate adecvate, ci și (mai ales) a le oferi acestora instrumente care să îi ajute să beneficieze de serviciile la care au dreptul, cu respectarea obligațiilor legale.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea: beți această licoare primul lucru dim...

Acest Ghid se dorește a fi un astfel de instrument. Speranța mea și a tuturor celor care au lucrat la el, cu precădere personalul direcțiilor de specialitate ale CNAS, este că el se va dovedi util și va fi folosit. Fiind o primă ediție, ne bazăm pe comentariile și reacțiile tuturor pentru ca următoarele ediții să fie mai bune.

În sens mai larg, Ghidul se înscrie în direcția asumată de conducerea CNAS privind apropierea, deschiderea, dar și colaborarea proactivă cu toți cei interesați de un sistem de sănătate modern, mai echitabil și mai performant. În aceeași perioadă în care lansăm Ghidul desfășurăm și consultări privind noul model de Contract cadru, am lansat deja instrumente prin care cetățenii pot raporta simplu și direct pe pagina web a CNAS problemele întâmpinate la accesarea serviciilor medicale și ne propunem să dezvoltăm mecanisme similare pentru a îmbunătăți comunicarea curentă cu furnizorii de servicii medicale.”, afirmă Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS, în prefaţa Ghidului asiguratului.

Te-ar mai interesa: Care sunt criterile după care ne alegem stomatolog...

Cele mai importante informaţii despre modul de funcţionare a sistemului social de asigurări de sănătate, procedurile de accesare a serviciilor pe fiecare domeniu de asistenţă medicală, drepturile şi obligaţiile asiguratului pot fi găsite aici.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private