vineri, august 12, 2022

Doza booster este utilizată pentru a consolida răspunsul imun împotriva coronavirusului. Aceasta este recomandată la 6-8 luni după rapel, respectiv doza unică (Johnson&Johnson). CNCAV a emis, recent, noile instrucțiuni referitoare la administrarea dozei booster.

Doza booster se poate administra numai în anumite condiții, urmând instrucțiuni clare. În cazul vaccinurilor Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson există anumite cerințe specifice pentru a administra doza booster.

Te-ar mai interesa: Vremuri bune pentru aceste zodii: Care sunt nativi...

Noi instrucțiuni pentru administrarea dozei booster

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) a emis o nouă instrucțiune referitoare la administrarea dozei booster, comunică RADOR.

Astfel, începând de luni, cei care au făcut vaccinul Moderna vor primi la al doilea repel o doză înjumătățită.

Se recomandă ca persoanelor care s-au imunizat cu Astrazeneca sau Johnson&Johnson să li se administreze doza booster cu un ser pe bază de ARN mesager, dar, la cerere, pot primi și la repel serul inițial.


Ritmul campaniei de vaccinare a crescut în această săptămână

Ritmul de vaccinare a crescut mult în această săptămână, în România administrându-se în medie peste 138.000 de doze pe zi. Coordonatorul campaniei, medicul Valeriu Gheorghiță, consideră că explicația acestei creșteri constă în schimbarea percepției oamenilor asupra riscului de boală, dar și faptul că pentru accesul în anumite locuri e nevoie de certificatul verde.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: Ce expresii să folosim la medi...

„Teama de îmbolnăvire și de complicațiile bolii, şi faptul că în momentul de față secțiile de terapie intensivă sunt pline cu pacienți gravi, pacienți majoritatea nevaccinaţi și că, din toate decesele care se înregistrează, peste 90% din ele sunt la persoanele nevaccinate sunt elemente foarte clare, care cred că au convins marea majoritate a oamenilor că prin vaccinare putem să reducem riscul de deces și riscul de a face o formă gravă.

Te-ar mai interesa: Cancerul NU este sfârșit de drum: Feminitate după ...

Şi un al doilea motiv foarte important, cu siguranță că este legat de anticiparea implementării certificatului verde digital la nivel național”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private