miercuri, mai 31, 2023

Colesterolul ridicat rămâne latent de mulți ani. Din păcate, atunci când colesterolul ridicat devine o problemă, este adesea prea târziu. Acesta este motivul pentru care dieta și alimentele consumate sunt incredibil de importante atunci când vine vorba de a avea niveluri sănătoase.

Colesterolul ridicat crește riscul de boli de inimă și atacuri de cord. Medicamentele vă pot ajuta să vă îmbunătățiți colesterolul. Dar dacă preferați mai întâi să faceți schimbări în stilul de viață pentru a vă îmbunătăți colesterolul, ceea ce presupune să fiți mai conștienți de modul în care alimentele vă cresc nivelul, inclusiv anumite brânzeturi.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Brânza este o bază populară a mâncărurilor având o mulțime de fani.

Este o sursă excelentă de calciu și proteine, cu toate acestea, multe brânzeturi sunt, de asemenea, bogate în colesterol și grăsimi saturate.

Când o persoană mănâncă prea multe grăsimi saturate, crește riscul de colesterol LDL ridicat, hipertensiune arterială și boli de inimă.

Pentru cei care nu pot trăi fără ea, care sunt cele mai bune tipuri de brânzeturi pentru o inimă mai sănătoasă și care ar trebui evitate?

Brânza de vaci are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, o cană poate conține 6 grame de grăsimi saturate. În comparație cu o ceașcă de brânză cheddar, care echivalează cu aproximativ 24 de grame de grăsimi saturate.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Versiunile cu conținut scăzut de grăsimi și fără grăsimi conțin jumătate din cantitatea de grăsimi saturate decât omologii lor cu grăsimi întregi.

Brânza Cheddar are un nivel destul de ridicat de grăsimi saturate în comparație cu alte produse lactate.

Laptele integral, untul, iaurtul și brânza integrală sunt, de asemenea, bogate în grăsimi saturate.

Anumite brânzeturi tind să fie bogate în sodiu, ceea ce crește riscul de hipertensiune arterială.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Brânzeturile cu cea mai mare cantitate de grăsimi saturate includ:

  • Cremă de brânză 5,7 grame
  • Brânză cheddar 5.3
  • Brânză cu mucegai 5.3
  • Brânza elvețiană 5.2
  • parmezan 4.4
  • Camembert 4.3
  • Feta 4.2
  • Mozzarella 3.7
  • Ricotta cu lapte degresat 1.4
  • Brânză de vaci 0,4.

Unele tipuri de roquefort, halloumi, feta și brânză sunt mai sărate decât apa de mare, a avertizat British Heart Foundation.

Organizația de  sănătate a adăugat: „Brânza conține calciu și proteine, așa că poate fi OK cu moderație, dar rețineți: iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi, conservele de pește, tofu, lintea și fasolea sunt și ele surse bune de calciu și proteine.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Păstrați porțiile de brânză mici și cântăriți-le pentru a reduce tentația.

Folosirea brânzeturilor cu conținut scăzut de grăsimi – cum ar fi mozzarella, feta, brânză de vaci sau brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi – va furniza mai puține grăsimi saturate.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private