Sari la conținut

Colesterol ridicat: modificări deosebite ale unghiilor de la picioare? Cele două simptome mai puțin cunoscute de observat

unghii picioare
Sursă FOTO: Unsplash
Probleme ale picioarelor

Colesterolul ridicat poate fi precursorul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral. Un test de sânge este singura modalitate de a afla cu siguranță dacă nivelurile tale sunt periculos de ridicate, dar unghiile de la picioare ar putea fi simptome de avertizare timpurie. Ce trebuie să reperezi?

Se știe că simptomele de colesterol ridicat nu sunt evidente, de aceea afecțiunea poate fi atât de periculoasă. Când depozitele de grăsime încep să blocheze arterele, unghiile de la picioare pot suferi unele modificări care indică riscul potențial.

Dr. Sami Firoozi, cardiolog consultant la Clinica Harley Street, a spus că există două semne cheie de avertizare legate de colesterolul ridicat care pot fi găsite atunci când vă uitați la unghiile de la picioare.

Unul dintre semnele cheie sunt unghiile fragile, al doilea sunt unghiile cu creștere lentă.

Aceste două semne sunt cauzate de un nivel ridicat al colesterolului din sânge, care poate provoca boala aeriană periferică (PAD).

PAD poate determina depunerile de grăsime să blocheze arterele. De asemenea, oprește alimentarea cu sânge către mușchii picioarelor.

Dr Firoozi a spus: „Deși PAD nu pune imediat viața în pericol, procesul de ateroscleroză care o provoacă poate duce uneori la probleme grave și fatale.

„Acestea includ ischemia critică a membrelor, care apare dacă fluxul de sânge către picioare devine sever restricţionat.”

Ca ghid general, NHS recomandă menținerea nivelului de colesterol total la 5 mmol/L sau mai puțin.

Cu toate acestea, în Marea Britanie, trei din cinci adulți au niveluri totale de colesterol peste 5 mmol/L.

Din fericire, există modalități de a inversa starea, iar dieta ar trebui să fie punctul focal principal.

Aceasta ar putea include lucruri precum schimbarea dietei sau creșterea cantității de exerciții fizice pe care le faci.

Există mai multe alimente care nu fac doar parte dintr-o dietă sănătoasă, ci pot ajuta în mod activ și la scăderea colesterolului.

Abordarea optimă este de a reduce grăsimile saturate și de a înlocui unele dintre ele cu grăsimi nesaturate, conform organizației de caritate pentru colesterol Heart UK.

Grăsimile saturate se găsesc în multe alimente, atât dulci, cât și sărate.

Majoritatea provin din surse animale, inclusiv din carne și produse lactate, precum și din unele alimente vegetale.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel