vineri, februarie 3, 2023

Colesterolul mare nu prezintă de obicei simptome, dar nivelurile ridicate în mod constant pot da naștere la schimbări neliniștitoare ale corpului. Dacă nivelurile ridicate de colesterol limitează fluxul de sânge către picioarele tale, poate apărea un simptom „mirositor”, a avertizat doctorul Sami Firoozi, medic consultant cardiolog la Clinica Harley Street, parte a HCA Healthcare UK.

Te-ar mai interesa: Cum a slăbit Andreea Esca 6 kilograme: ASTA e cel ...

Colesterolul nu este intrinsec rau. De fapt, organismul are nevoie de el pentru a funcționa. Cu toate acestea, nivelurile ridicate constant de colesterol pot provoca complicații grave, dintre care unele prezintă simptome sinistre.

Cele mai evidente semne ale colesterolului ridicat urmează bolii arteriale periferice (PAD), prin care acumularea de depozite grase din colesterol și alte substanțe reziduale blochează arterele și limitează alimentarea cu sânge a mușchilor picioarelor.

„Deși PAD nu pune imediat viața în pericol, procesul de ateroscleroză care o provoacă poate duce uneori la probleme grave și fatale, cum ar fi ischemia critică a membrelor, care apare dacă fluxul sanguin la nivelul picioarelor devine sever restricționat”, a avertizat medicul Sami Firoozi, Cardiolog la Clinica Harley Street, parte a HCA Healthcare UK.

Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: „E indicat să vă faceţi o r...

Un semn revelator al acestei complicații este „puroiul mirositor” pe degetele de la picioare și pe membrele inferioare.

Doctorul Firoozi a explicat: „Pielea de la degetele de la picioare sau de la membrele inferioare devine rece și amorțită, devine roșie și apoi neagră și/sau începe să se umfle și să producă puroi mirositor, provocând dureri severe (gangrenă).

Alte semne de avertizare severe includ:

Te-ar mai interesa: Fiecare dintre noi avem celule canceroase în corp....

  • O durere arsătoare severă în picioare și talpa piciorului, care continuă chiar și atunci când vă odihniți
  • Pielea ta devine palidă, strălucitoare, netedă și uscată
  • Răni și ulcere (răni deschise) pe picioare și picioare care nu se vindecă
  • Pierderea masei musculare in picioare.

Ocazional, colesterolul ridicat poate produce semnale roșii mai devreme în proces.

„În unele cazuri, colesterolul se poate depune în jurul ochilor pentru a forma bulgări de grăsime, gălbui”, a remarcat doctorul Firoozi.

Deși sunt de obicei inofensive, aceste depozite semnalează uneori o problemă de bază gravă, a avertizat doctorul.

Având în vedere riscurile asociate, este imperativ să faceți un test pentru colesterol ridicat, astfel încât să se poată lua măsuri pentru a scădea nivelurile.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea modei. A murit unul dintre ce...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private