Sari la conținut

Colesterol ridicat. Simțiți acest miros neplăcut? Semnul extrem de grav care poate fi dificil de tratat

Deși colesterolul ridicat se poate acumula în liniște în arterele dumneavoastră fără a da prea multe semne de avertizare, ați putea fi capabil să descoperiți vinovatul odată ce afecțiunea progresează. Un semn al unei acumulări de colesterol se caracterizează prin faptul că este urât mirositor.

Colesterolul ridicat este o substanță grasă care se poate acumula în sânge. O cantitate prea mare din acest vinovat vă poate crește riscul de probleme cardiace și accidente vasculare cerebrale. Spre deosebire de alte condiții de sănătate, colesterolul ridicat nu prezintă adesea multe semne de avertizare. Cu toate acestea, un portal de sănătate avertizează că ar putea duce la o afecțiune care poate provoca un puroi urât mirositor.

Deși colesterolul ridicat poate fi dificil de depistat, lăsarea netratată a acestei afecțiuni poate duce la ateroscleroză.

În timpul acestui proces, arterele dumneavoastră se înfundă cu substanțe grase numite plăci.

Cu toate acestea, acest proces nu se termină aici, deoarece această acumulare de colesterol poate, de asemenea, să vă blocheze arterele și să restricționeze fluxul sanguin către picioare.

NHS explică faptul că acest lucru este, de asemenea, denumit boală arterială periferică (PAD). Iar această afecțiune este capabilă să declanșeze semnul de alarmă urât mirositor.

În cazul în care fluxul sanguin către picioare este „sever restricționat”, puteți risca să dezvoltați ischemie critică a membrelor (CLI).

Semnul extrem de grav care poate fi dificil de tratat

CLI descrie o complicație „extrem de gravă” care poate fi „dificil de tratat”, potrivit NHS.

Această afecțiune poate provoca, de asemenea, semnul urât mirositor sub formă de puroi.

Serviciul de sănătate explică faptul că pielea de pe degetele de la picioare sau de la membrele inferioare poate deveni rece și amorțită, devenind roșie și apoi neagră, și/sau începând să se umfle și să producă acest puroi.

Această complicație poate provoca dureri severe și trebuie abordată „imediat”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel